Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 2 2016

Τα πρώτα deals στις ιχθυοκαλλιέργειες και οι τράπεζες

Τα πρώτα deals στις ιχθυοκαλλιέργειες και οι τράπεζες

Την εκπόνηση ενός master plan για το πώς θα μπορούσαν να πωληθούν οι όμιλοι Νηρεύς και Σελόντα είναι έτοιμες να παραγγείλουν, αν δεν το έχουν κάνει ήδη, οι τράπεζες μέτοχοί τους.

Η εκπόνηση του master plan θα ανατεθεί στις Lazard, Alvarez and Marshall και PriceWaterhouseCoopers και βάσει αυτού θα αποφασίσουν οι τράπεζες αν οι δύο όμιλοι πωληθούν «πακέτο» ή ξεχωριστά.

Και για να ακριβολογούμε, υπό ποιες προϋποθέσεις θα διευκολυνθεί η είσοδος στρατηγικού επενδυτή ή επενδυτών.

Η συγκυρία δεν είναι κακή για τον κλάδο.

Όπως πληροφορείται η στήλη, η Global Finance βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με private equity fund για την πώληση της Ανδρομέδα Ιχθυοκαλλιέργειες.

Το τίμημα, όπως ακούγεται, θα διαμορφωθεί σε ικανοποιητικά για τον κλάδο επίπεδα σε σχέση με τα EBITDA της εταιρείας καθώς τα τελευταία χρόνια βελτιώθηκαν τα περιθώρια κερδοφορίας, χάρη και στην πολύ καλή πορεία της δραστηριότητάς της στην Ισπανία.

Την πώληση της Ανδρομέδα, και μάλιστα με ικανοποιητικό τίμημα, τη θέλει όλη η αγορά.

Πρώτον, επειδή θα μπει στην αγορά ένας εν δυνάμει αγοραστής και δεύτερον, διότι μετά από αρκετά χρόνια θα μπει μια τιμή που πιθανόν να αποτελέσει σημείο αναφοράς και για τις Νηρεύς και Σελόντα.

ΥΓ. Οι επιχειρηματίες του κλάδου ξέρουν ότι τα επόμενα χρόνια θα απαιτηθούν σημαντικές επενδύσεις (μεταφορά των μονάδων σε πιο βαθιά νερά, αλλαγές σε κλωβούς, τρόπο που ταΐζονται τα ψάρια κ.ά.) ,για να διατηρήσουν οι εγχώριες εταιρείες τα μερίδια αγοράς που διαθέτουν διεθνώς.

Με δεδομένο ότι φθηνός δανεισμός δεν υπάρχει, η είσοδος στρατηγικών επενδυτών είναι μονόδρομος...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v