Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 24 2017

Σφηνάκια για Πειραιώς, Ιατρικό και την ασφαλιστική της Alpha

Σφηνάκια για Πειραιώς, Ιατρικό και την ασφαλιστική της Alpha

ΠΕΙΡΑΙΩΣ-PICAR: Δεκτό έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα της Picar (σ.σ. η εταιρεία που διαχειρίζεται το Citylink) να ανασταλεί η ενεργοποίηση της ρήτρας που προβλέπει αύξηση κατά 156% του μισθώματος που καταβάλλεται στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στις αρχές Απριλίου και αναμένεται να καθαρογραφεί η απόφαση. Αν πάντως οι πηγές της στήλης είναι σωστές, το ετήσιο μίσθωμα θα παραμείνει στα 10,29 εκατ. ευρώ.

 

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Σε συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζές της βρίσκεται η Ιατρικό Αθηνών για την αναδιάρθρωση του ομολογιακού δανείου, που είχε λάβει τον Ιούλιο του 2012 και λήγει φέτος.

Το ανεξόφλητο υπόλοιπο του δανείου ανέρχεται σε 132,8 εκατ. ευρώ (σ.σ. 164 εκατ. το αρχικό ύψος), με ομολογίες ύψους 50,3 εκατ. ευρώ να έχουν καταστεί ήδη ληξιπρόθεσμες, όπως αναφέρεται στις αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις.

Η Ιατρικό αναφέρει ότι έχει ήδ στα χέρια της προσχέδιο των όρων αναδιάρθρωσης της σύμβασης, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παράταση λήξης του δανείου κατά μια 5ετία, με ταυτόχρονη τροποποίηση του προγράμματος αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων ομολογιών ύψους 50,3 εκατ. ευρώ.

Η εισηγμένη δηλώνει ότι η συμφωνία αναδιάρθρωσης του ομολογιακού αναμένεται να υπογραφεί πριν από τη λήξη της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης. Πριν, δηλαδή, τον προσεχή Ιούλιο.

Η υπογραφή της συμφωνίας αποτελεί «βασική προϋπόθεση για την επάρκεια κεφαλαίου κίνησης και τη διασφάλιση της απαιτούμενης ρευστότητας ομίλου και εταιρείας» όπως αναφέρεται στις αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις.

 

ALPHALIFE AAEZ: Σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 25 εκατ. ευρώ προχώρησε η ασφαλιστική θυγατρική της Alpha Bank, η οποία καλύφθηκε στο σύνολό της από την τράπεζα.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v