Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 20 2004

ΓΕΝΙΚΗ: Για την... ταμπακιέρα ούτε κουβέντα το ΜΤΣ

Μόνον ως… εξαιρετικά περίεργη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κίνηση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού να δηλώσει με μια ανακοίνωση δύο… γραμμών ότι η Societe Generale θα είναι τελεσίδικα ο στρατηγικός επενδυτής που επελέγη για τη Γενική Τράπεζα.

Για την ”ταμπακιέρα”, δηλαδή τους όρους της ”βελτιωμένης” προσφοράς που έδωσε η γαλλική τράπεζα, οικονομικούς και άλλους, ούτε κουβέντα!

Η… λακωνικότητα αυτή καθίσταται ακόμη περισσότερο παρεξηγήσιμη, με δεδομένο ότι η Γενική είναι Τράπεζα εισηγμένη στο χρηματιστήριο και άρα υπάρχει σαφής υποχρέωση ενημέρωσης των λοιπών μετόχων με επίσημο τρόπο και όχι μέσω των δημοσιογραφικών ρεπορτάζ που στηρίζονται σε ανεπίσημες πληροφορίες.

Από την πλευρά της βέβαια η Societe εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία θα αγοράσει ποσοστό 22,4% από το ΜΤΣ στην τιμή των 6 ευρώ και θα καλύψει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου υπέρ της με παραίτηση των παλαιών μετόχων.

Στη συνέχεια -όπως προβλέπει ο νόμος, καθώς θα κατέχει άνω του 50%- θα προχωρήσει σε δημόσια προσφορά προσφέροντας τίμημα 6 ευρώ, χωρίς όμως να προτίθεται, όπως λέει, να βγάλει τη Γενική από το χρηματιστήριο.

Υ.Γ.: Σημειωτέον ότι ήδη χθες το ταμπλό αντέδρασε αρνητικά, καθώς η μετοχή έκλεισε στα 6,22 ευρώ, με πτώση 3,12% και χαμηλό στα 6,18 ευρώ, ενώ προχθές είχε κλείσει στα 6,42 ευρώ, τιμή στην οποία και άνοιξε χθες το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v