Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 20 2004

Η καρατόμηση Καραχάλιου και οι... εκτεθειμένοι

”Βελούδινη” και… αργοπορημένη ήταν η χθεσινή επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΠΕ., Αθ. Καραχάλιος, υπέβαλε την παραίτησή του... ”για προσωπικούς λόγους”, παραίτηση που έγινε αποδεκτή από τον αρμόδιο υπουργό, κ. Τσοχατζόπουλο.

Δεδομένου βεβαίως ότι τα ΕΛ.ΠΕ. είναι (τουλάχιστον… στα χαρτιά) μια εισηγμένη εταιρία, με σημαντικά μάλιστα ιδιωτικά συμφέροντα (όμιλος Λάτση), το γεγονός ότι ο κ. Καραχάλιος υπέβαλε την παραίτησή του στον… υπουργό, κ. Τσοχατζόπουλο, ο οποίος και την αποδέχθηκε αντί των αρμοδίων εταιρικών οργάνων, είναι ένας ακόμη λόγος για να γελάνε οι ξένοι με τα καμώματά μας.

Επί της ουσίας, πάντως, οι πληροφορίες λένε ότι ”η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι” στην υπόθεση Καραχάλιου ήταν μια ανάθεση θαλάσσιας μεταφοράς μαζούτ, η οποία δόθηκε σε ναυτιλιακή εταιρία (ως λέγεται του γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία κ. Μελισανίδη) κατόπιν ενός διαγωνισμού.

Πλην, όμως, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός προέβλεπε διάρκεια ενός μήνα για τη σχετική σύμβαση, ενώ τελικά η σύμβαση επεκτάθηκε από 1 μήνα σε 1 χρόνο, χωρίς καμία άλλη… ”περιττή” διαδικασία!

Κι έτσι κύλησε η… κεφαλή, βοηθούντων βεβαίως και των αποκαλύψεων μεγάλης μερίδας του Τύπου για τα σοβαρά ερωτήματα που δημιουργούσαν εδώ και μήνες οι επιλογές της διοίκησης Καραχάλιου.

Κρίμα πάντως για ορισμένους, διότι η κίνηση της κυβέρνησης να καρατομήσει τον κ. Καραχάλιο εν μέσω της προεκλογικής περιόδου (πράγμα εντελώς ασυνήθιστο), πέραν του ότι σηματοδοτεί τον κατεπείγοντα χαρακτήρα που είχε λάβει το θέμα του, εκθέτει κι εκείνους -τους ελάχιστους ομολογουμένως- που έσπευσαν δημοσίως να ”επιχειρηματολογήσουν” περί της υποτιθέμενης ορθότητας των ενεργειών του.

Όπως επίσης εκθέτει και εκείνο το ”αρμόδιο” στέλεχος των ΕΛ.ΠΕ. που έσπευσε να λοιδορήσει -ανεπισήμως- όσα ΜΜΕ έθεσαν ανοικτά τα ερωτήματα περί των δραστηριοτήτων του κ. Καραχάλιου (αρχής γενομένης από το euro2day.gr και τον ”ΜΕΤΟΧΟ”), αλλά και να ενορχηστρώσει τον υποτιθέμενο ”αντίλογο”, προφανώς θεωρώντας ότι ”μπόρα ήταν θα περνούσε”.

Μόνο που τώρα είναι ο ίδιος καταφανώς… μούσκεμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v