Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 28 2009

Σφηνάκια για τη σκυτάλη στην ΕΚ, ΜΥΤΙΛ και ΕΥΠΙΚ

Σφηνάκια για τη σκυτάλη στην ΕΚ, ΜΥΤΙΛ και ΕΥΠΙΚ
ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑ: Έως την 31η Μαΐου έχει παραταθεί η θητεία του υφιστάμενου προέδρου κ. Αλέξιου Πιλάβιου. Στο μεταξύ, από την πλευρά του υπουργείου Οικονομίας φαίνεται ότι υιοθετείται πλήρως η πρόταση για ανάληψη της θέσης από τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής κ. Αναστάσιο Γαβριηλίδη.

Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη πρόταση (που ξεκίνησε από τον κ. Πιλάβιο) βρίσκει σύμφωνο και πολύ μεγάλο μέρος των παραγόντων της αγοράς. Κι αυτό καθώς ο κ. Γαβριηλίδης είναι γνώστης των θεμάτων τόσο από τη θεωρητική και νομική άποψη όσο και από την πρακτική, της λειτουργίας δηλαδή των αγορών.

Ευτυχώς! Το τελευταίο που θα ήθελε τώρα η αγορά θα ήταν κάποιον κομματικό, χωρίς γνώσεις και πείρα, κάτι που έχει -δυστυχώς- συμβεί σε άλλες θέσεις.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Όταν ένας όμιλος έχει ισχύ, δεν κολλάει να κάνει επενδύσεις, ακόμη και σε δύσκολη συγκυρία. Η συμφωνία για την Κόρινθος Power που απαίτησε αρχική επένδυση με αύξηση κεφαλαίου ύψους 60 εκατ. ευρώ δίνει τον τόνο κι ανεβάζει πλέον το ύψος του ενεργειακού χαρτοφυλακίου του ομίλου στα 1.200 ΜW θερμικής ενέργειας.

Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στους πραγματικά μεγάλους παίκτες και σε αυτούς που το… παίζουν μεγάλοι.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ:
Η διοίκηση της εταιρίας εξετάζει τη σκοπιμότητα να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου, δεν έχει όμως ακόμη καταλήξει σε αποφάσεις, όπως διευκρινίζεται αρμοδίως.

Η καθαρή θέση της εξασθένισε το 2008 λόγω των ζημιών από ομόλογα όπως και εξαιτίας του συνόλου των εγχώριων ασφαλιστικών η ΑΜΚ, όμως θεωρείται η ύστατη λύση.

Θα εξεταστούν δυνατότητες sale and lease back ακινήτων, αναπροσαρμογής αξίας ακινήτων ή και άλλες λύσεις.

Άλλωστε, το ράλι των τιμών των ομολόγων του Μαρτίου έχει δώσει θετικά επενδυτικά έσοδα - έστω μικρά- στο α΄ τρίμηνο.

Στο Δ.Σ. του Μαΐου αναμένεται να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα και να ληφθούν αποφάσεις.

Κανείς πάντως από τους μεγαλομετόχους δεν... καίγεται να βάλει λεφτά

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v