Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 9 2009

Σφηνάκια για Alpha, Πετζετάκι και Ridenco

Σφηνάκια για Alpha, Πετζετάκι και Ridenco
ALPHA BANK: Την άποψή της ότι η τράπεζα διαθέτει ισχυρά ίδια κεφάλαια και δεν απαιτείται να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου επανέλαβε στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του greek conference της HSBC, η διοίκηση της Alpha Bank.

Οι αναλύσεις ξένων και εγχώριων χρηματιστηριακών (Deutsche Bank, UBS, HSBC) κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις δείχνουν ότι οι παρουσιάσεις της Alpha στο συγκεκριμένο τομέα έπιασαν τόπο.

Λίγο οι εκθέσεις, λίγο οι καθημερινές αγορές από την Credit Suisse, και ο τίτλος της Alpha Bank ανέκαμψε μετά τη μεγάλη πτώση που κατέγραψε στη δημοπρασία της περασμένης Πέμπτης.

Η οποία ήταν και η μοναδική κανονική των τελευταίων συνεδριάσεων. Όλες οι υπόλοιπες διενεργούνται στη μεσοσταθμική τιμή.

Υ.Γ.: Παρεμπιπτόντως, μέρος των αγορών στην Alpha ήταν "trade διόρθωσης'. Πουλούσαν EFG Eurobank και μεταστρεφόταν σε Alpha Bank.

ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ: Μετά το μαχαίρι στα διοικητικά και βιομηχανικά κόστη η νέα διοίκηση της Πετζετάκις έπιασε τη… σκούπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται από στελέχη του ομίλου, την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν σαρωτικές αλλαγές στο management team της Petzetakis Africa.

Έφυγαν ο γενικός διευθυντής, ο διευθυντής πωλήσεων, ο εμπορικός διευθυντής και ο διευθυντής οργανικής ανάπτυξης.

Αιτία η κακή πορεία της Petzetakis Africa η οποία έχει χάσει την τελευταία τριετία σημαντικό μερίδιο αγοράς.

Και από κει που έπαιζε μπάλα μόνη της, τώρα μοιράζεται την αγορά με καμιά 10αριά ανταγωνιστές…

Στόχος των αλλαγών είναι ο περιορισμός στα κόστη που θα επιτρέψει και την υιοθέτηση επιθετικότερης πολιτικής.

Στη μητρική το μοντέλο έχει ήδη αποδώσει καθώς ο Μάιος, παρά την πτώση των πωλήσεων λόγω της μείωσης στη ζήτηση, συνολικά έκλεισε με θετικά EBITDA για τη μητρική…

RIDENCO: Τι να περιλαμβάνει άραγε το σχέδιο αναδιάρθρωσης της RIDENCO στην Ιταλία που αναμένεται να αποφασιστεί μέσα στο καλοκαίρι, σε μια χώρα όπου οι ζημίες προϋπήρχαν της κρίσης;

Από τα 15 σημερινά καταστήματα θα μείνουν τελικά επτά Nautica και για τα υπόλοιπα οκτώ θα δούμε… "Διορθωτικές" κινήσεις γίνονται πάντως και σε άλλες χώρες, καθώς έκλεισαν ένα κατάστημα στην Κωνσταντινούπολη, ένα στην Ουγγαρία και ακόμη 2 - 3 στη Ρουμανία.

Σε κάποια από αυτά τα ενοίκια θεωρήθηκαν υπέρογκα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v