Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ:Τέσσερις προκλήσεις "βλέπει" η Merrill Lynch

Στις προκλήσεις που θα έχει να αντιμετωπίσει στη συνέχεια ο ΟΠΑΠ αναφέρεται με έκθεσή της στις 21/9 η Merrill Lynch, σημειώνοντας πως το "τοπίο" θα ξεκαθαριστεί μετά τις εκλογές.

ΟΠΑΠ:Τέσσερις προκλήσεις βλέπει η Merrill Lynch
Στις προκλήσεις που θα έχει να αντιμετωπίσει στη συνέχεια ο ΟΠΑΠ αναφέρεται με έκθεσή της στις 21/9 η Merrill Lynch.

Ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κ. Χατζηεμμανουήλ, θα παραμείνει στην εταιρεία και δεν θα αναλάβει θέση στο ΔΝΤ, αν και η Merrill Lynch σημειώνει πως μια αλλαγή στην διοίκηση είναι πιθανή μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Οσον αφορά τις προκλήσεις για την συνέχεια, η Merrill Lynch επισημαίνει ότι αυτές θα είναι:

1) Η διαπραγμάτευση για τους όρους της εφαρμογής της νέας φορολογίας 10%: Η απόφαση για την εφαρμογή της φορολογίας αναμένεται να εκδοθεί μετά τις εκλογές. Η φορολογία 10% θα ισχύει για τα καθαρά κέρδη, ωστόσο η νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να εισηγηθεί ένα αφορολόγητο πλαφόν, το οποίο ο διεθνής οίκος θεωρεί ότι θα ήταν θετικό.

2) Η εισαγωγή νέων παιχνιδιών: Ο διεθνής οίκος αναφέρεται στην προοπτική νέων παιχνιδιών όπως το Ξυστό και η βιντεολοταρία στην Ελλάδα. Αναμένει νεώτερα για τον διαγωνισμό για το Ξυστό στις 2 Οκτωβρίου, αν και εκτιμά πως ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση, για μετά τις εκλογές.

3) Πιθανές εξαγορές: Με 700 εκατ. ευρώ σε μετρητά και επιπλέον δυνατότητα για δανεισμό, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας θα έχει μια αξιοσημείωτη δυνατότητα εξαγορών και προοπτικές δημιουργίας αξίας.

4) Δύσκολο κλίμα μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο: Η Merrill Lynch θεωρεί πως τα κέρδη του ΟΠΑΠ θα παραμείνουν υπό πίεση μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται το 2010 και πως το β’ εξάμηνο του 2009 θα είναι δύσκολο, καθώς θα διαφανούν οι επιπτώσεις των απεργιακών κινητοποιήσεων των πρακτόρων και της απαγόρευσης καπνίσματος.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 20 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση “buy”, ενώ εκτιμά πως η ροή ειδήσεων θα συνεχίσει να βελτιώνεται τους επόμενους μήνες και πως οι εκλογές θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο για την εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v