Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 8 2010

Plias: Φόβοι για το «σύνδρομο ΑΕΓΕΚ»

Plias: Φόβοι για το «σύνδρομο ΑΕΓΕΚ»
Στα 4 προς 1 αποφασίστηκε το reverse split στην Plias και κανονικά θα πρέπει η τιμή της μετοχής να τετραπλασιαστεί μόλις γίνει και επισήμως η αλλαγή της ονομαστικής αξίας της. Με άλλα λόγια, κάθε μέτοχος θα «χάσει» τρεις στις τέσσερις μετοχές του και αντί γι’ αυτό θα αναμένει η τιμή του τίτλου να πολλαπλασιαστεί στο ταμπλό του Χ.Α.

Τα πράγματα όμως σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι πάντοτε τόσο απλά. Η ΑΕΓΕΚ, μάλιστα, τους επόμενους μήνες μετά το reverse split (1 νέα για κάθε 11 παλαιές) μετράει απώλειες πάνω από 50%.

Όσον αφορά στην Plias, η τρέχουσα κεφαλαιοποίησή της στο ταμπλό της Σοφοκλέους, η οποία (μετά και το χθεσινό -10% στο ταμπλό) προσεγγίζει τα 17,5 εκατ. ευρώ, φαντάζει πανάκριβη με βάση τουλάχιστον τα τρέχοντα οικονομικά της δεδομένα.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν εισηγμένες με τη μισή και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, οι οποίες επιτυγχάνουν καθαρά κέρδη άνω του 1 εκατ. ευρώ, όταν η Plias -παρά την κεφαλαιακή της ενίσχυση μέσω ΑΜΚ- υποχρεώθηκε στο εννεάμηνο σε ζημίες 3,3 εκατ. ευρώ, με αρνητικό EBITDA και αρνητικές λειτουργικές και επενδυτικές ροές...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v