Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 26 2010

Θωμάς Λαναράς: "Ό,τι έπιασε... στάχτη έγινε"!

Θωμάς Λαναράς: Ό,τι έπιασε... στάχτη έγινε!
Η προσωρινή(;) αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας από το ταμπλό της Σοφοκλέους εξανέμισε ίσως και την τελευταία ελπίδα επιβίωσης του ιστορικού ομίλου.

Ο έβδομης γενιάς κλωστοϋφαντουργός Θωμάς Λαναράς βλέπει -με δική του βεβαίως ευθύνη- το έργο των προγόνων του να «σβήνει στα χέρια του», ενώ στο υπουργείο Ανάπτυξης αντιλαμβάνονται ότι με… διαβουλεύσεις και πράσινη ανάπτυξη δεν βάφονται αβγά!

Η εξέλιξη αυτή μόνο καλό δεν κάνει και στην άλλη εισηγμένη, την ΚΛΩΝΑΤΕΞ, που όχι μόνο στερείται παντός αντικειμένου, όχι μόνο έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια, αλλά επιπλέον έχει εγγυηθεί για τα χρέη των εταιριών Lannet και Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία πάνω από 100 εκατ. ευρώ…

Η πρώτη εκ των δύο πτώχευσε ήδη και η δεύτερη μάλλον κατά τον ίδιο δρόμο φαίνεται να βαδίζει

Ο Θωμάς Λαναράς εξελίχθηκε σε επιχειρηματία που «ό,τι πιάσει, στάχτη γίνεται»… Ό,τι ήρθε στην κυριότητά του (Κλωστήρια Ναούσης, Γιαννούσης, Fanco, Κλωστοϋφαντήρια Δούδου, Lannet, Lantec) ή όπου «ακούμπησε» (π.χ. Sex Form, Informatics) την ίδια μοίρα είχαν: τέθηκαν εκτός χρηματιστηρίου!

Τέλος, η χθεσινή εξέλιξη σηματοδοτεί για μία ακόμη φορά την (επιχειρηματική) τιμωρία όσων πρωτοστάτησαν στη χρηματιστηριακή φούσκα της διετίας 1999 - 2000:

Άλλοι εξ αυτών έχουν ήδη δει τις εισηγμένες τους εκτός διαπραγμάτευσης (Ζούλοβιτς, Μπατατούδης, Λαναράς κ.ά.) και άλλοι τις βλέπουν εντελώς αποδυναμωμένες, να παλεύουν με τα «σαράντα κύματα».

Περασμένα μεγαλεία…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v