Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΝΚΛΩ: Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης

Το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεννόηση με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των μετοχών της εταιρείας ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ.

ΕΝΚΛΩ: Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης
Το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεννόηση με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των μετοχών της εταιρείας ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ, μετά την σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού και της ομαλής λειτουργίας της αγοράς.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες στη Γ.Σ. ο κ.Θωμάς Λαναράς  με επιστολή του, υπέβαλλε τη παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας.

Ακολούθησε μακρά συζήτηση σχετικά με την εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και η Γενική Συνέλευση παρά τις γενόμενες προσπάθειες, δεν κατάφερε να εκλέξει μέλη Διοικητικού Συμβουλίου.

Κατόπιν αυτού, ο Πρόεδρος της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Χαράλαμπος Βατίστας δήλωσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες η παραμονή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, ως μέλους και Διευθύνοντος Συμβούλου, είναι άνευ αντικειμένου και υποβάλλει στη Γενική Συνέλευση την παραίτησή του.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ενημέρωσε τους μετόχους ότι εξαιτίας της αδυναμίας τους να εκλέξουν Διοικητικό Συμβούλιο, η Εταιρεία εισέρχεται σε μία φάση πλήρους απραξίας και αβεβαιότητας με απρόοπτες εξελίξεις.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Συνέλευσης ανέφερε ότι η Εταιρεία αδυνατεί πλέον να λειτουργήσει μέχρι την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αφού δεν έχει νόμιμη εκπροσώπηση.

Όπως τόνισε, ήδη τα εργοστάσια της Εταιρείας δεν λειτουργούν αφενός λόγω της έλλειψης κεφαλαίου κινήσεως και αφετέρου λόγω της Επίσχεσης Εργασίας που έχουν ασκήσει σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι λόγω οφειλής των αποδοχών τους επί μακρύ χρονικό διάστημα.

Η συνεχής απαξίωση της Εταιρείας, η έλλειψη ρευστότητας εξαιτίας της μη χρηματοδότησής της, η υπερβολικά μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση του επανεπικαιροποιημένου Επιχειρησιακού Σχεδίου, έχουν δημιουργήσει μη αναστρέψιμες καταστάσεις.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Συνέλευσης ανέφερε ότι αν και εξ αντικειμένου δεν υπάρχει πλέον Διοίκηση της Εταιρείας, υπό την ιδιότητά του ως μισθωτός παραμένει στην θέση του σε μια προσπάθεια να αποτρέψει, άλλως αναπότρεπτους κινδύνους, που συναρτώνται με την φύλαξη της περιουσίας της Εταιρείας και όλων των στοιχείων της μέχρι τώρα λειτουργίας της (δηλ. αρχεία, βιβλία κλπ).

Σημειώνεται, ότι λόγω αδυναμίας πληρωμής των εταιρειών φύλαξης των κλειστών εργοστασίων μετά το τέλος Φεβρουαρίου 2010 αυτή δεν δύναται να συνεχισθεί και κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες, δεν είναι δυνατόν η φύλαξη να γίνει από τους εργαζόμενους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v