Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 30 2012

AS Company: Αποτελέσματα για… φίλημα

AS Company: Αποτελέσματα για… φίλημα
Το καλό για το Χ.Α. είναι πως υπάρχουν αρκετές εταιρείες που, παρά τις έντονες δυσκολίες της εγχώριας αγοράς (στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για τον κλάδο παιχνιδιού), καταφέρνουν όχι μόνο να βελτιώνουν τα αποτελέσματά τους, αλλά και να μηδενίζουν τον τραπεζικό τους δανεισμό.

Η AS Company για παράδειγμα, αν και υποχρεώθηκε σε μείωση πωλήσεων κατά 15,4% (κυρίως πτώση τιμών λόγω της στροφής του κοινού προς φθηνότερα προϊόντα), μείωσε δραστικά το λειτουργικό της κόστος, με αποτέλεσμα να ανεβάσει τα προ φόρων κέρδη της κατά 4% (στα 990 χιλ. ευρώ).

Και επιπλέον, επειδή το 2011 δεν επιβαρύνθηκε από έκτακτη φορολογική εισφορά όπως το 2010 (251 χιλ. ευρώ), τα καθαρά κέρδη (674 χιλ. ευρώ) σημείωσαν άνοδο κατά 95%.

Τα καλύτερα όμως έρχονται από τον πίνακα των ταμειακών ροών, όπου το 2011 ήταν θετικές και ξεπέρασαν ελαφρά τα 4 εκατ. ευρώ. Με αποτέλεσμα στις 31/12/2011 το ταμείο (4,83 εκατ.) να υπερβαίνει το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού -βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου- κατά 700 χιλιάδες ευρώ!

Μάλιστα, το ποσό αυτό δεν πρόκειται να μειωθεί λόγω μερίσματος, καθώς η διοίκηση θα προτείνει να μη μοιραστεί τίποτε στους μετόχους.

Η διοίκηση επίσης, επειδή δεν αναμένει βελτίωση της κατάστασης τα επόμενα δύο χρόνια, θα συνεχίσει με την ίδια συνταγή: προσοχή στο κόστος, έμφαση στις ταμειακές ροές, κινήσεις για αύξηση των εξαγωγών και αν «κάτσει» και κάποια επένδυση-ευκαιρία δεν θα πει όχι…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v