Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 10 2005

ΣΜΕΧΑ-EK: ”Γκρίνια” για τον Κώδικα Δεοντολογίας

”Γκρίνια” με μπόλικη αλληλογραφία φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΜΕΧΑ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με θέμα τον Κώδικα Δεοντολογίας των ΕΠΕΥ. Η θέση του ΣΜΕΧΑ είναι ότι ο Κώδικας πρέπει να αλλάξει, διότι ως έχει είναι εξαιρετικά ασαφής σε πολλά σημεία του, με αποτέλεσμα αφενός να μην γνωρίζουν τα μέλη τι πρέπει να κάνουν και τι όχι και αφετέρου να μην είναι ενιαία η στάση των ελεγκτών της Κεφαλαιαγοράς στους ελέγχους που πραγματοποιούν.

Από την άλλη πλευρά, η Ε.Κ. θεωρεί ότι δεν συντρέχει λόγος αλλαγής του Κώδικα στην παρούσα φάση εν όψει νέων κοινοτικών οδηγιών που θα ρυθμίσουν τελεσίδικα αυτού του είδους τα θέματα.

Ο ΣΜΕΧΑ επιμένει, ζητά τουλάχιστον να υπάρξουν διευκρινιστικές εγκύκλιοι και ταυτόχρονα προετοιμάζει λεπτομερώς τις θέσεις του, με ειδική ομάδα εργασίας…

ΥΓ: Σημειωτέον ότι ο ΣΜΕΧΑ παραπονείται για την έλλειψη ενιαίας αντιμετώπισης των ελεγκτών της Κεφαλαιαγοράς και σε πολύ σοβαρά θέματα όπως η αξιολόγηση των δεικτών φερεγγυότητας των χρηματιστηριακών εταιριών, αλλά και των τόκων που χρεώνονται σε ”κόκκινους κωδικούς”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v