Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 7 2012

ΔΕΗ: Πιο πολλοί εργάζονται στις ...ανασκαφές

ΔΕΗ: Πιο πολλοί εργάζονται στις ...ανασκαφές
Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία. Πάνω από 25 εκατ. έχει πληρώσει μέχρι τώρα η ΔΕΗ για "σωστικές ανασκαφές" στο ορυχείο Αμυνταίου.

Πριν πούμε οτιδήποτε άλλο, απλώς να επισημάνουμε ότι οι σωστικές ανασκαφές για τα έργα του μετρό στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ακόμη και αν κόστισαν το ίδιο ποσό ή κάτι παραπάνω, τουλάχιστον έφεραν στο φως ευρήματα που πρόσθεσαν γνώσεις και γεμίζουν μουσεία, όπως και υλικό που θα αποτελέσει αντικείμενο επιστημονικών ερευνών για δεκαετίες.

Τι γίνεται όμως στο Αμύνταιο; Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του σωματείου "Σπάρτακος", Γιώργος Αδαμίδης, η τοπική αρχαιολογική υπηρεσία, στην οποία υπηρετούν πρόσωπα με συγγενικές μεταξύ τους σχέσεις, έχει μετατρέψει τη ΔΕΗ σε αγελάδα για άρμεγμα. Εφαρμόζει δε μία τακτική να διακόπτει κατά το δοκούν τις εργασίες της ΔΕΗ για την πραγματοποίηση αρχαιολογικών ερευνών σε θέσεις με ενδείξεις παλαιολιθικών οικισμών, αναστατώνοντας την παραγωγική διαδικασία και αναστέλλοντας έργα που είναι απαραίτητα ώστε να υπάρχει επάρκεια λιγνίτη για την ομαλή τροφοδοσία των εργοστασίων.

Αποτέλεσμα, λέει ο ίδιος, "να σωρεύει σε κάσες κεραμική με άγνωστη την τύχη της".
Όσο για το προσωπικό που απασχολεί στις ανασκαφές, ο κ. Αδαμίδης μιλά για "εκατοντάδες εργάτες, οι οποίοι προσλαμβάνονται με υπόδειξη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας".

Πρόσφατο κρούσμα, σύμφωνα με τον ίδιο, η παρέμβαση, στις 24 Ιουλίου, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας με τη συνοδεία αστυνομικών για τη διακοπή εργασιών στο ορυχείο Αμυνταίου.

Όπως μας λέει ο ίδιος ο πρόεδρος του "Σπάρτακου", το πρόβλημα πια έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η διοίκηση της ΔΕΗ κωλύεται να κινηθεί πιο δυναμικά επειδή ο νόμος για τα αρχαία είναι πολύ αυστηρός και έτσι το σωματείο ετοιμάζεται να αναλάβει πρωτοβουλίες σε κάθε κατεύθυνση για την αντιμετώπιση μιας κατάστασης που προκαλεί τεράστιες ζημίες στη ΔΕΗ και δυναμιτίζει το μέλλον των εργοστασίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v