Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 15 2012

Η Coca Cola και οι μεθοδικές αγορές

Η Coca Cola και οι μεθοδικές αγορές
Στη συμπεριφορά της Coca Cola Τρία Έψιλον έχει εστιάσει, όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδιαφέρον της αγοράς μετά το έντονο volatility στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Την πτώση της Πέμπτης, που όπως κατέγραψε η στήλη οφειλόταν κυρίως σε βιαστικές κινήσεις μείωσης θέσεων εγχώριων Αμοιβαίων Κεφαλαίων, διαδέχθηκε η σημαντική άνοδος της Παρασκευής.

Άνοδος που υποβοηθήθηκε σημαντικά από τη θετική αντίδραση των ξένων αναλυτών στο deal και τις ευοίωνες προβλέψεις τους.

Μέχρι και έκθεση 20 και πλέον σελίδων για την Coca Cola μας επιφύλαξε ξένος οίκος μόλις μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση της προαιρετικής πρότασης.

Οι ξένοι οίκοι εκτιμούν ότι η κίνηση μπορεί να εξασφαλίσει υψηλότερα επίπεδα αποτίμησης για την Coca Cola, καθώς αφενός μειώνεται το ρίσκο χώρας, αφετέρου η διαπραγμάτευση στο LSE και η είσοδος στον FTSE 100 δημιουργούν προϋποθέσεις υψηλότερης προβολής και εμπορευσιμότητας για τον τίτλο.

Υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις η JP Morgan αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 20 από 13,5 ευρώ!

Κερδισμένοι από την εξέλιξη είναι σίγουρα όσοι έκτισαν μεγάλες θέσεις στη μετοχή πρόσφατα.

Δύο εξ αυτών φαίνεται να πέτυχαν… πρώτο λαχνό μετά από διαδοχικά τζακ ποτ:

To Capital World Investors που αγόραζε μεθοδικά Coca Cola ως και τις αρχές του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα στις 30/6 να κατέχει περίπου το 2,4% του μετοχικού της κεφαλαίου, ενώ προηγουμένως δεν είχε σοβαρή θέση.

Τη σκυτάλη των αγορών από το fund της Capital έλαβε το Genesis Investment Management, που στο τέλος Αυγούστου κατείχε πλέον το 1,55% του μετοχικού κεφαλαίου της Coca Cola.

Και μεγάλα κέρδη εξασφάλισαν από το ράλι ανακούφισης του Χ.Α. και με μετοχές που θα τελούν υπό διαπραγμάτευση στον FTSE 100 θα βρεθούν.

Αυτό θα πει τύχη!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v