Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 29 2013

S&B: H Rhone και τα καυτά ερωτήματα

S&B: H Rhone και τα καυτά ερωτήματα
Νέα ερωτήματα εγείρουν οι χθεσινές διευκρινίσεις που παρείχε η S&B μετά από ενημέρωση των βασικών της μετόχων.

Η S&B αποκάλυψε χθες ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές συζητήσεις με τη Rhone Capital IV LP, που έχει έδρα στο Delaware των ΗΠΑ, με αντικείμενο την υποβολή υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης για την απόκτηση των μετοχών μειοψηφίας της S&B.

Επιπρόσθετα, από την ανακοίνωση προκύπτει ότι τη Δημόσια Πρόταση θα την καταθέσει η Delphi Holdings, ενεργώντας από κοινού και συντονισμένα με την οικογένεια Κυριακόπουλου, που κατέχει το 61%.

Από την ανακοίνωση επίσης προκύπτει ότι η Delphi Luxembourg Holdings ελέγχεται από τη Rhone.

Είναι όντως έτσι;

Από μια μικρή έρευνα προκύπτει ότι η Delphi Luxembourg Holdings ελέγχεται από την Delphi Corporation, που με τη σειρά της φέρεται να ελέγχεται από τη Rhone.

Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι η Delphi συστάθηκε το 2009. Έκανε καμιά άλλη δουλειά ενδιάμεσα ή οι Αμερικάνοι, εβραιογερμανικής καταγωγής της Rhone, είδαν… όραμα και έστησαν μια εταιρία με «προφητική» επωνυμία, περιμένοντας ότι θα έρθει η πολυπόθητη στιγμή να… πατήσουν στους Δελφούς εξαγοράζοντας την S&B;

Το δεύτερο καυτό ερώτημα παραμένει αναπάντητο. Τι συζητά η οικογένεια Κυριακόπουλου με τη Rhone, ενώ τα έχουν βρει, όπως μας είπαν, από την πρώτη ανακοίνωση (24/1) στο τίμημα;

Το τρίτο ζήτημα αφορά το ίδιο το τίμημα.

Οι Κυριακόπουλοι και η Rhone προτίθενται να προτείνουν στους μετόχους μειοψηφίας 5,80 ευρώ ανά μετοχή, όταν προ διετίας περίπου η εταιρία διενήργησε αύξηση στα 4 ευρώ.

Η αγορά αποτιμά ήδη ως "φτωχό" το τίμημα και περιμένει …

Και τέλος, το τέταρτο και ίσως πιο σημαντικό απ' όλα είναι το υπό ποιες προϋποθέσεις, όπως ανέφερε η από τις 24/1 ανακοίνωση της S&B, δέχεται η Sibelco να πουλήσει το περίπου 20% των μετοχών που κατέχει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v