Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο μικρομέτοχος, ο ειρηνοδίκης και το παρ' ολίγον μπλόκο σε INLOT

Γιατί πήρε παράταση κατά μία ημέρα η εισαγωγή των νέων μετοχών της Intralot. Η προσφυγή του μικρομετόχου, η προσωρινή διαταγή και η αναστάτωση στο Χρηματιστήριο.

Ο μικρομέτοχος, ο ειρηνοδίκης και το παρ ολίγον μπλόκο σε INLOT

Μια μικρή αναστάτωση προκάλεσε στην αγορά η καθυστέρηση έγκρισης από την Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών της εισαγωγής των 232.758.621 νέων κοινών μετοχών της Intralot, που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου που αντί για σήμερα, θα γίνει αύριο.

Σύμφωνα με στελέχη του Χ.Α, η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι ιδιώτης επενδυτής προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, ζητώντας να «παγώσει», με προσωρινή διαταγή, η κατανομή των νέων μετοχών καθώς δεν του κατανεμήθηκαν οι αναλογούσες στα δικαιώματα προτίμησης μετοχές. Ο ειρηνοδίκης εξέδωσε προσωρινό σημείωμα κατά της ΕΛΚΑΤ, το οποίο γνωστοποιήθηκε χθες στις υπηρεσίες του Αποθετηρίου, προκαλώντας μίνι συναγερμό.

Σήμερα το πρωί, το νομικό επιτελείο του Αποθετηρίου ζήτησε και έλαβε ανάκληση της προσωρινής διαταγής, προσκομίζοντας στοιχεία, βάσει των οποίων ο ιδιώτης επενδυτής, που ζήτησε την έκδοση προσωρινής διαταγής, δεν είχε ασκήσει τα δικαιώματα προτίμησης που του αναλογούσαν και επομένως δεν είχε βάλει χρήματα για τη συμμετοχή του στην αύξηση κεφαλαίου, με δικαίωμα προτίμησης της Ιntralot.

Κατόπιν αυτού, η Επιτροπή Εισαγωγών συνεδρίασε σήμερα και ενέκρινε την εισαγωγή των νέων μετοχών της Intralot προς διαπραγμάτευση από αύριο 8/11.

Προφανώς, πέραν της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης, ο υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να επανεξετάσει αν ολοκληρώθηκαν ποτέ οι δράσεις μετεκπαίδευσης των δικαστικών που προέβλεπαν οι μνημονιακές υποχρεώσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v