Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 31 2024

Το ΙΡΟ του ΔΑΑ, η Jet2 και τα bets

Με αφορμή το ρεπορτάζ της Εύας Δ. Οικονομάκη για το "φουλ ποντάρισμα της Jet2 σε Ελλάδα" η σημερινή αναφορά μας. Ακρως ενθαρρυντικά τα μηνύματα ενός από τους μεγαλύτερους tour operators της Ευρώπης- θυμίζοντας πως Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο(*) ήταν οι κύριοι τροφοδότες του τουρισμού το 2023- καθώς σύμφωνα με την Εύα οι 1,52 plus εκατ. θέσεις αντιστοιχούν σε αύξηση 12% σε σχέση με το 2023.

Διψήφιο ποσοστό όσον αφορά σε νέες θέσεις, προκρατήσεις συνδυαστικά με την θεαματική αύξηση της ζήτησης από την αγορά των ΗΠΑ ενισχύουν τις εκτιμήσεις παραγόντων του κλάδου για ένα "θερμό"-τουριστικά- 2024. Θα προσθέσω την εντυπωσιακή άνοδο στα οικονομικά αποτελέσματα της AEGEAN το 2023 και τις προβλέψεις των Ευτύχη Βασιλάκη-Δημήτρη Γερογιάννη για το 2024. Το ευρύτερο ever πρόγραμμα της εισηγμένης για την τρέχουσα χρήση.

Αυτά ενόσω "τρέχει" η διαδικασία για την διάθεση μετοχών του ΔΑΑ "Ελευθέριος Βενιζέλος" στην ελληνική και τις διεθνείς αγορές. Από την πρώτη κιόλας ημέρα είχε διαφανεί το τεράστιο ενδιαφέρον για το ποσοστό που "βγάζει" στην αγορά το ΤΑΙΠΕΔ (συνδυαστικά 30%) με τα τελευταία στοιχεία κάλυψης να ξεπερνούν τις προσδοκίες ακόμη και των πιο αισιόδοξων. Αύριο τελευταία ημέρα εγγραφών, "κλειδί" η τελική τιμή διάθεσης, αφορά και στο premium που θα πρέπει να καταβάλει ο βασικός μέτοχος του φορέα AviAlliance. Πηγές κοντά στην διαδικασία επιφυλάσσονται για θετικές εκπλήξεις, ες αύριον λοιπόν.

(*) σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εύας Δ. Οικονομάκη, η Γερμανία ξεπέρασε το Ηνωμένο Βασίλειο σε αφίξεις και έσοδα το 2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v