Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jet2: Φουλ ποντάρισμα σε Ελλάδα με 1,5 εκατ. αεροπορικές θέσεις το 2024

Νέους προορισμούς και αυξημένες συχνότητες πτήσεων περιλαμβάνει το πρόγραμμα ενός από τους μεγαλύτερους tour operators της Ευρώπης.

Jet2: Φουλ ποντάρισμα σε Ελλάδα με 1,5 εκατ. αεροπορικές θέσεις το 2024

Νέα δρομολόγια, περισσότερες αεροπορικές θέσεις για την Ελλάδα, ένταξη της Σύμης στους προορισμούς προς τους οποίους θα «πετάνε» τα αεροπλάνα του αυτό το καλοκαίρι και ενίσχυση της παρουσίας του στην Αθήνα, με πακέτα για την αθηναϊκή Ριβιέρα, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, στον σχεδιασμό του ο δεύτερος μεγαλύτερος tour operator του Ηνωμένου Βασιλείου, Jet2.com και Jet2holidays, για το 2024, ο οποίος επενδύει και φέτος στις προοπτικές ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού.

Με περισσότερες από 1,52 εκατ. διαθέσιμες θέσεις για την Ελλάδα, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση 12% σε σχέση με πέρυσι και με σχεδόν 320 πτήσεις εβδομαδιαίως κατά την περίοδο υψηλής ζήτησης, ο βρετανικός όμιλος ανακοίνωσε το μεγαλύτερο έως τώρα πρόγραμμα για τη χώρα μας, ενισχύοντας έτι περαιτέρω το μερίδιό του στην ελληνική αγορά. 

Το πρόγραμμα της Jet2 περιλαμβάνει πάνω από 100 δρομολόγια από 11 αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου με προορισμό 14 ελληνικά αεροδρόμια. Μάλιστα, φέτος οι Βρετανοί ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το μέρος όπου θα περάσουν τις διακοπές τους ανάμεσα σε 20 ελληνικούς προορισμούς, δεδομένου ότι η εταιρεία θα προσφέρει πακέτα για τη Σύμη και την αθηναϊκή Ριβιέρα, λόγω της ισχυρής ζήτησης που καταγράφεται τόσο από ταξιδιωτικά γραφεία, όσο και από μεμονωμένους τουρίστες. 

Στην ίδια κατεύθυνση, το πρόγραμμα του βρετανικού tour operator για την Ελλάδα περιλαμβάνει 7 νέα δρομολόγια για το 2024. Συγκεκριμένα, θα υπάρχει σύνδεση από το αεροδρόμιο του Λίβερπουλ στην Κέρκυρα, στο Ηράκλειο, στην Κω, στη Ρόδο (κατ’ αποκλειστικότητα) και στη Ζάκυνθο (κατ’ αποκλειστικότητα), από το Μπέρμινχαμ στη Μυτιλήνη και από το Νιουκάστλ στα Χανιά.

Συνολικά, η Jet2.com και Jet2holidays θα δραστηριοποιηθούν φέτος σε 14 ελληνικά αεροδρόμια και συγκεκριμένα σε εκείνα σε Αθήνα, Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, Κεφαλονιά, Χαλκιδική, Κω, Καλαμάτα, Λέσβο, Πρέβεζα, Ρόδο, Σκιάθο, Σαντορίνη και Ζάκυνθο.

Επιπλέον, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης που καταγράφεται για την Ελλάδα και κατά τους «πλάγιους» μήνες, τους μήνες, δηλαδή, στην αρχή και στο τέλος της σεζόν, ενισχύεται η προσφορά θέσεων για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο στο Ηράκλειο, στην Κέρκυρα, στη Λέσβο, στη Ρόδο και στη Σαντορίνη. Αντίστοιχα, επεκτείνονται τα προγράμματα της Jet2 για τo Ηράκλειο και τη Ρόδο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Μάλιστα, για πρώτη φορά Jet2.com και Jet2holidays υλοποιούν ένα ετήσιο πρόγραμμα συνδιαφήμισης σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού για την περαιτέρω προώθηση της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο, μία από τις δύο βασικές πηγές ταξιδιωτών για τη χώρα μας. Πρόκειται για μία κίνηση υψηλής στρατηγικής σημασίας δεδομένου ότι, με βάση τα στοιχεία της επίσημα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, η βρετανική αγορά το 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου βρέθηκε στη δεύτερη θέση ως προς τις ταξιδιωτικές δαπάνες, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 3,28 δισ. ευρώ από 2,54 δισ. ευρώ το 2019, ποσό που αντιστοιχεί σε αύξηση 29%. Ανοδικά διαμορφώθηκαν και σε σχέση με το 2022, όταν τα έσοδα από τους Βρετανούς ταξιδιώτες είχαν ανέλθει σε 3,1 δισ. ευρώ, γεγονός που παραπέμπει σε άνοδο 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Αντίστοιχα, στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Βρετανοί και σε επίπεδο αφίξεων, αφού ο αριθμός των επισκεπτών από το Ηνωμένο Βασίλειο που επισκέφθηκαν τη χώρα μας το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου ανήλθε σε 4,54 εκατ. έναντι 4,41 εκατ. το 2022 (+2,9%) και έναντι 3,47 εκατ. το 2019 (+34%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v