FT.COM

Οι ΗΠΑ ρισκάρουν νέο πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Οι ΗΠΑ ρισκάρουν νέο πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Η στάση της υπερδύναμης απέναντι στο Ιράν αυξάνει την ένταση σε μια εύφλεκτη περιοχή. Το σχίσμα σουνιτών-σιιτών και ο ρόλος της Σαουδικής Αραβίας. Η αναζωπύρωση στη Γάζα και ο κίνδυνος ατυχήματος.

Το μεγάλο λάθος της Bayer στην εξαγορά της Monsanto

Το μεγάλο λάθος της Bayer στην εξαγορά της Monsanto

Ο γερμανικός κολοσσός αγνόησε ένα σημαντικό ρίσκο όταν έλαβε την απόφαση να εξαγοράσει την αμερικανική εταιρεία. Η απώλεια εμπιστοσύνης από τους επενδυτές και οι αιχμές για το due diligence. Οι συγκρίσεις με τη συγχώνευση Daimler-Chrysler.

Ο Τραμπ επαναφέρει το σκληρό πρόσωπο των ΗΠΑ

Ο Τραμπ επαναφέρει το σκληρό πρόσωπο των ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος δοξάζει το αιματηρό παρελθόν των ΗΠΑ, γυρίζοντας την πλάτη στις φιλελεύθερες αξίες. Το φλερτ με την ακροδεξιά, οι αναφορές στον εμφύλιο και ο κίνδυνος διχασμού. Η σύγκρουση με Κίνα και Ρωσία.

Πώς έσβησε το γερμανικό όνειρο για ένα τραπεζικό πρωταθλητή

Πώς έσβησε το γερμανικό όνειρο για ένα τραπεζικό πρωταθλητή

Το παρασκήνιο πίσω από το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Deutsche Bank και Commerzbank. Οι κυβερνητικές πιέσεις, οι διαρροές και τα κεφάλαια που δεν υπήρχαν. Ποιες είναι τώρα οι εναλλακτικές για τις δυο «ταλαιπωρημένες» γερμανικές τράπεζες.

Η μεγάλη ευκαιρία των Σοσιαλιστών με την Καταλονία

Η μεγάλη ευκαιρία των Σοσιαλιστών με την Καταλονία

Το ηχηρό «όχι» που είπαν οι πολίτες στις ισπανικές εκλογές στα σχέδια της Δεξιάς και ποιες κινήσεις μπορούν να γίνουν για να λυθεί το πρόβλημα. Το δόλωμα του Λαϊκού Κόμματος, που δεν έπεισε τους ψηφοφόρους.

O επικίνδυνος εθισμός της Τουρκίας

Η κατάρρευση της τουρκικής λίρας αντανακλά ανησυχίες για τα διαρθρωτικά προβλήματα της τουρκικής οικονομίας. Το μη βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης, ο ρόλος των εγχώριων τραπεζών και το πολιτικό ρίσκο.

Γιατί «εκτοξεύονται» οι τιμές του χοιρινού

Εως και 10 χρόνια θα απαιτηθούν για να εξαλείψει η Κίνα την επιδημία που έπληξε τα κοπάδια χοίρων. Γιατί οι συνέπειες θα απλωθούν σε όλο τον κόσμο και ποιοι αναμένεται να επωφεληθούν περισσότερο.

Το ακροδεξιό Vox και η ανατροπή δεδομένων στην Ισπανία

Η νέου τύπου πόλωση αναμένεται να αποτυπωθεί στις σημερινές εκλογές στη χώρα της Ιβηρικής. Πώς η απόπειρα ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας σάρωσε το πολιτικό τοπίο στη Δεξιά και γιατί ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει γρίφος.

Το ράλι και πως έκαψε τα χέρια των short

Οι «γκάφες» των short-sellers με την Carvana, την TransDigm Group, αλλά και την Τράπεζα Πειραιώς, που φέτος κάνουν ράλι, δείχνουν πόσο δύσκολο είναι το ποντάρισμα κατά εισηγμένων σε μια περίοδο εύκολου χρήματος.

Ποια επαγγέλματα κινδυνεύουν από τα ρομπότ

Μια στις επτά θέσεις εργασίας μπορεί να εξαφανιστεί τα επόμενα 15 με 20 χρόνια από την άνοδο των ρομπότ, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ. Μεγαλύτερος ο κίνδυνος για τους ανειδίκευτους και χαμηλόμισθους. Ο κρίσιμος ρόλος της εκπαίδευσης.

H Κίνα κοντράρει στα ίσα τις ΗΠΑ στην τεχνητή νοημοσύνη

O Tραμπ και η εποχή του «εκλεγμένου δεσπότη»

Πού οδηγεί τις τιμές πετρελαίου ο πόλεμος Τραμπ με το Ιράν

Τσίπρας: Θέλουμε συμφωνία με πιστωτές για νέο μείγμα πολιτικής

Η μεγάλη αυταπάτη με το Brexit και το χρονοδιάγραμμα

Το τέλος του «έρωτα» Γαλλίας-Γερμανίας και το μέλλον της Ε.Ε.

Τι πάει... στραβά στη Μεγάλη Βρετανία

Τα αυτοκίνητα που άξιζαν τελικά τα λεφτά τους!

Το μεγάλο δίλημμα του Τραμπ για το πετρέλαιο

Γιατί οι επιθέσεις Τραμπ στη FED θα έχουν βαρύ τίμημα

v