FT.COM

Τα παράδοξα της συνέντευξης Τύπου Τραμπ-Ερντογάν

Τα παράδοξα της συνέντευξης Τύπου Τραμπ-Ερντογάν

Η ατάκα του Αμερικανού προέδρου σε Τουρκάλα δημοσιογράφο και το καυστικό σχόλιο ρεπουμπλικανού γερουσιαστή για τα ΜΜΕ της γείτονος. Αλυτα έμειναν τα βασικά θέματα μεταξύ των δύο χωρών.

Η παγίδα της πρότασης Σολτς για πανευρωπαϊκή ασφάλιση καταθέσεων

Η παγίδα της πρότασης Σολτς για πανευρωπαϊκή ασφάλιση καταθέσεων

Η φάκα πίσω από τη στροφή στη ρητορική του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στο θέμα της τραπεζικής ένωσης. Γιατί τα μειονεκτήματα υπερτερούν των πλεονεκτημάτων. Η σημασία της πολιτικής συγκυρίας στο SPD και η… ειρωνεία.

Η χαμένη ευκαιρία των Ισπανών πολιτικών

Η χαμένη ευκαιρία των Ισπανών πολιτικών

Τέσσερις κάλπες σε τέσσερα χρόνια και η χώρα εμφανίζεται να αδυνατεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Οι νέες ισορροπίες στο πολιτικό σύστημα, το «λάθος» του Απριλίου και οι λίγες επιλογές Σάντσεθ.

Το ράλι στις αγορές και γιατί τα hedge funds έχουν νεύρα

Το ράλι στις αγορές και γιατί τα hedge funds έχουν νεύρα

Πίσω από τα θετικά πρωτοσέλιδα και τα ρεκόρ σε Wall Street και Ευρώπη μπορεί να κρύβονται σημαντικά προβλήματα στις διεθνείς αγορές. Γιατί κάποιοι διαχειριστές φοβούνται την περίοδο ευφορίας και πώς πρέπει να κινηθούν οι επενδυτές.

Επιστρέφουν στις μετοχές οι επενδυτές

Επιστρέφουν στις μετοχές οι επενδυτές

Εβδομαδιαίες εισροές $7,5 δισ. κατέγραψαν funds και ETF που επενδύουν σε μετοχές, καθώς επιστρέφει η αισιοδοξία για αποκλιμάκωση της εμπορικής κόντρας. Πώς επηρεάζουν το κλίμα οι μειώσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

Ζούμε την εποχή της δημοκρατίας σε αδιέξοδο

Ο πολιτικός κατακερματισμός και η άνοδος ακραίων κομμάτων οδηγεί σε συνεχείς εκλογές που δεν επιτρέπουν το σχηματισμό κυβερνήσεων. Τα παραδείγματα Ισπανίας και Ισραήλ και τα σύννεφα πάνω από το Βερολίνο. Γιατί η Βρετανία κινδυνεύει να μπει στη λίστα.

Πώς θα μοιάζουν τα γραφεία το 2050

Εφαρμογές που ξέρουν ποια θερμοκρασία προτιμούμε, πόσο φως χρειαζόμαστε και τι καφέ πίνουμε είναι ήδη παρούσες. Η τεχνολογία, όμως, υπόσχεται ακόμα περισσότερες καινοτομίες αλλά και λιγότερη ιδιωτικότητα.

Οι επενδυτές επιστρέφουν στην Ελλάδα

Οποιος ήταν αρκετά τυχερός ή τολμηρός ώστε να τοποθετηθεί στο ζενίθ της ελληνικής κρίσης του 2015, έχει υπερτριπλασιάσει τα κεφάλαιά του. Πόσο ελκυστικές είναι όμως τώρα οι επενδύσεις στη χώρα; Τι λένε οι fund managers.

Η επέλαση της απολυταρχίας και η παρακμή της Δύσης

H παγκόσμια τάξη που σχεδίασαν οι ΗΠΑ προς όφελος των χωρών της Δύσης βρίσκεται σε κρίση. Ποιες δυνάμεις μπορεί να επιβραδύνουν την αποσύνθεσή της. Τι προμηνύουν οι πολιτικές εξελίξεις στην Κίνα.

Συσσωρεύουν χρυσό ETFs και κεντρικές τράπεζες

Εκρηξη της ζήτησης για το πολύτιμο μέταλλο, εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία. Η σημαντική άνοδος της αξίας και οι προσδοκίες για ακόμα καλύτερη συνέχεια. Ποιες κεντρικές τράπεζες γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια.

Μπορεί το Libra να αντικαταστήσει το... δολάριο;

Ο Πάουελ μπορεί να βγει νικητής στην κόντρα με Τραμπ

Ο «υπερόπτης» Μακρόν δοκιμάζει τα νεύρα της ΕΕ

Το ευρώ δεν επέτρεψε να γίνει η Γερμανία... Ιαπωνία

Η απειλή και η υπόσχεση του ψηφιακού χρήματος

Γιατί το Netflix δείχνει τώρα ευάλωτο

Οι τέσσερις νίκες και η μια αποτυχία του Μάριο Ντράγκι

Τα κέρδη και το ρίσκο του Ερντογάν στη Συρία

Τα διδάγματα για την οικονομία από την καμπύλη επιτοκίων

Η αλλαγή σκυτάλης στην EKT και οι ελπίδες για «αέναο» QE

v