Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Η διαφθορά σαπίζει την περιφέρεια της Ευρώπης

Η διαφθορά σαπίζει την περιφέρεια της Ευρώπης

Η Ευρώπη δεν έχει θέμα μόνο με τις προβληματικές δημοκρατίες της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Τα σκάνδαλα που έφτασαν μέχρι φόνους και γιατί η διαφθορά σε οποιαδήποτε χώρα, όσο μικρή και αν είναι, επηρεάζει τελικά συνολικά την ΕΕ.

Κίνδυνος πληθωριστικής καταστροφής μετά την πανδημία

Κίνδυνος πληθωριστικής καταστροφής μετά την πανδημία

Γιατί αναλυτές υποστηρίζουν ότι αντιμετωπίζουμε επανάληψη της δεκαετίας του 1970 με χειρότερες συνθήκες. Οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι κεντρικές τράπεζες και ο ρόλος της γήρανσης του πληθυσμού. Η αγωνία για όσα... δεν γνωρίζουμε.

Επτασφράγιστο μυστικό οι συμβάσεις για τα εμβόλια Covid-19

Επτασφράγιστο μυστικό οι συμβάσεις για τα εμβόλια Covid-19

Παρά τα τεράστια ποσά δημόσιου χρήματος που δαπανώνται για τις προμήθειες των εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού, οι πληροφορίες που δημοσιοποιούνται για τους όρους των σχετικών συμφωνιών είναι ελάχιστες.

Το προβληματικό σχέδιο Μπάιντεν για παγκόσμια ηγεσία

Το προβληματικό σχέδιο Μπάιντεν για παγκόσμια ηγεσία

Η τεράστια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που υπέγραψαν χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού δείχνει γιατί ο κόσμος προχωρά χωρίς τις ΗΠΑ. Ποιους γρίφους καλείται να λύσει ο νέος πρόεδρος της υπερδύναμης.

Η αισιοδοξία για το εμβόλιο «φρενάρει» τον χρυσό

Η αισιοδοξία για το εμβόλιο «φρενάρει» τον χρυσό

Οι επενδυτές μειώνουν τις τοποθετήσεις στο πολύτιμο μέταλλο καθώς αυξάνονται οι ελπίδες για την μάχη κατά του κορωνοϊού. Πώς θα μπορούσε να ανακάμψει η ζήτηση για τον χρυσό.

Οι ριζικές ανατροπές που φέρνει η πανδημία

Το οικονομικό σκηνικό θα είναι εντελώς διαφορετικό μετά την άρση των lockdown. Ποιοι κλάδοι της οικονομίας θα δεχτούν τη μεγαλύτερη πίεση και ποιοι θα βγουν κερδισμένοι. Ποια επαγγέλματα κινδυνεύουν. Το πρόβλημα με τη διόγκωση του χρέους.

Σημείο καμπής το εμβόλιο για το value investing

Το rotation της περασμένης εβδομάδας μπορεί να είναι προμήνυμα για μια στροφή διαρκείας προς τις μετοχές αξίας εκτιμούν αναλυτές. Καθοριστικοί παράγοντες οι αποδόσεις των ομολόγων και η βιωσιμότητα της οικονομικής ανάκαμψης.

O διχασμός στις ΗΠΑ και ο φόβος του διαλείμματος

Η πρόκληση του Joe Biden είναι να πείσει τους περισσότερους πολίτες των ΗΠΑ, σε μια βαθύτατα διχασμένη χώρα, πως εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Γιατί κινδυνεύει η προεδρία του να καταλήξει ένα απογοητευτικό «διάλειμμα».

Ο Μπάιντεν και η νέα πολιτική στη Μέση Ανατολή

Το τέλος της ανοχής απέναντι σε αυταρχικούς ηγέτες, όπως ο Ταγίπ Ερντογάν και η επιστροφή των ΗΠΑ στη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν. Οι δύσκολες ισορροπίες στη σχέση με τη Σαουδική Αραβία και το φρένο στις φιλοδοξίες του Ισραήλ.

Φάουτσι: Τι σημαίνει για την πανδημία το εμβόλιο της Pfizer

Ποιος θα είναι ο αντίκτυπος του εμβολίου στη μάχη για τον έλεγχο της πανδημίας σύμφωνα με τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο των ΗΠΑ. Ο κίνδυνος χαλάρωσης και τα κρίσιμα ερωτήματα για τη διάρκεια της ανοσίας.

Τι έφερε τη ρήξη στην οικογένεια Ερντογάν

Η επιβίωση της Τουρκίας περνά μέσα από την... ορθοδοξία

Το άλμα επιτοκίων λόγω εμβολίου και οι επιπτώσεις στις αγορές

Ο Τραμπ φεύγει, ο «τραμπισμός» παραμένει

O Μπάιντεν κινδυνεύει να γίνει «κουτσός» πρόεδρος

Ο πολιτικός διχασμός απειλεί την οικονομία των ΗΠΑ

Ο Πούτιν θα δοκιμάσει πρώτος τα όρια του Ερντογάν

Κρυφές παγίδες για τους επενδυτές φέρνει το τέλος στη λιτότητα

Bidenomics: Οι Δημοκρατικοί και τα σχέδια για νέα «αριστερή» ατζέντα

Γιατί τα ακίνητα απειλούν την επανεκλογή Τραμπ

v