FT.COM

Το διπλωματικό επεισόδιο ΗΠΑ-Βρετανίας και η εμπλοκή Τζόνσον

Το διπλωματικό επεισόδιο ΗΠΑ-Βρετανίας και η εμπλοκή Τζόνσον

Η παραίτηση του Βρετανού πρέσβη στις ΗΠΑ εξέθεσε επικίνδυνα τον Μπόρις Τζόνσον. Τι δείχνει το διπλωματικό επεισόδιο για τη βρετανική πολιτική, μετά το Brexit και τους Τόρις. Πώς η πολιτική πόλωση φθείρει τους θεσμούς.

Martin Wolf: Πού κάνει λάθος ο Βλάντιμιρ Πούτιν

Martin Wolf: Πού κάνει λάθος ο Βλάντιμιρ Πούτιν

Ο βασικός αρθρογράφος των Financial Times αποδομεί την εκτίμηση του Ρώσου Προέδρου ότι ο φιλελευθερισμός έχει πεθάνει. Η ανάγκη «επιδιορθώσεων» και τι δεν μπορεί να κατανοήσει ο Πούτιν.

Το κρυπτονόμισμα του Facebook και οι μεγάλες προκλήσεις

Το κρυπτονόμισμα του Facebook και οι μεγάλες προκλήσεις

Τα δυνητικά οφέλη και οι κίνδυνοι του Libra για τα χρηματοοικονομικά. Ο προβληματισμός των τραπεζών και ο κίνδυνος συγκέντρωσης οικονομικής εξουσίας στα χέρια του Facebook.

Ποια εμπόδια καλείται να υπερβεί ο Μητσοτάκης

Ποια εμπόδια καλείται να υπερβεί ο Μητσοτάκης

Η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εκσυγχρονίσει την οικονομία μέσα σε ένα ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο. Τα βαθιά διαρθρωτικά προβλήματα, οι προτεραιότητες και το στοίχημα της ανάπτυξης.

Ελ Εριάν: Ερχεται «βουτιά» σε ευρωπαϊκές μετοχές και ομόλογα

Ελ Εριάν: Ερχεται «βουτιά» σε ευρωπαϊκές μετοχές και ομόλογα

Η Ευρώπη πλησιάζει επικίνδυνα στο σημείο όπου τα οφέλη από τα χαμηλά επιτόκια αντισταθμίζονται από τα ρίσκα. Η υποτονική ανάπτυξη, ο χαμηλός πληθωρισμός και ο κίνδυνος «ιαπωνοποίησης». Πώς πρέπει να προσαρμόσουν οι επενδυτές τα χαρτοφυλάκια.

«Παιχνίδια πολέμου» από Τραμπ με όπλο το δολάριο

Η χρήση του δολαρίου ως όπλου για την ενίσχυση του εμπορίου θα οδηγήσει σε νέο γύρο αντιποίνων. Οι επιθέσεις Τραμπ κατά Ντράγκι, ο ρόλος της Fed και το νέο δόγμα των ΗΠΑ για τη χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Ο μακρύς δρόμος του Κυριάκου για «ανάσταση» της Ελλάδας

Με εξασφαλισμένη την αυτοδυναμία, ο Κ. Μητσοτάκης θα μπορέσει να μειώσει φόρους και γραφειοκρατία και να προχωρήσει τις αποκρατικοποιήσεις. Ωστόσο, έχει πολλά ακόμα να κάνει, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στην πλήρη ανάκαμψη.

Η απίστευτη συρρίκνωση των χρηματιστηρίων!

Τι σηματοδοτεί η έξοδος της Alex Springer μετά από 34 χρόνια και ποιος ο ρόλος των private equities. Το κυνήγι των αποδόσεων, οι αγορές ιδίων μετοχών και γιατί το ντεμπούτο της Slack μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για τα IPOs.

Γιατί οι επενδυτές αγοράζουν ομόλογα με αρνητική απόδοση

Οι Financial Times εξηγούν γιατί funds και ιδιώτες επενδυτές τοποθετούνται σε έναν τίτλο από τον οποίο θα... χάσουν χρήματα. Ο ρόλος των επιτοκίων, η αναζήτηση ασφάλειας και η δευτερογενής αγορά. Το παράδειγμα του γερμανικού bund.

Brexit: Τι μας λέει ένα κρεβάτι Ikea για το σχέδιο Τζόνσον

Ο στρουθοκαμηλισμός της Βρετανίας απέναντι στα μεγάλα προβλήματα του Brexit αποτελεί μια τραγωδία. Το «αγκάθι» των ιρλανδικών συνόρων, η επιμονή της Ε.Ε. στον ΦΠΑ και οι εύκολες λύσεις.

Τα υπέρ και τα κατά της υποψηφιότητας Λαγκάρντ για την ΕΚΤ

Η Τουρκία σε μετωπική σύγκρουση με τις ΗΠΑ

Γιατί οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να εκδώσουν ψηφιακό νόμισμα

Ο Ερντογάν πρέπει τώρα να συμβιβαστεί

Ερχονται τεκτονικές αλλαγές στην Τουρκία μετά την ήττα Ερντογάν

Η H20 γεννά φόβους ευρύτερης κρίσης στα fund ομολόγων

Lansdowne: Πέφτει ένα αστέρι των hedge fund

Στα Βαλκάνια η Ε.Ε. επαναλαμβάνει λάθη του παρελθόντος

Το Facebook απειλεί την πρωτοκαθεδρία των τραπεζών

Γιατί η Ευρώπη κυριαρχεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

v