FT.COM

Η απειλή και η υπόσχεση του ψηφιακού χρήματος

Η απειλή και η υπόσχεση του ψηφιακού χρήματος

Οι τρεις λειτουργίες του χρήματος και πώς ανταποκρίνονται κρυπτονομίσματα, ψηφιακά συστήματα πληρωμών και το Libra του Facebook. Πώς μπορεί το κυριαρχικό δικαίωμα της δημιουργίας χρήματος να μεταφερθεί πίσω στους φορολογουμένους.

Γιατί το Netflix δείχνει τώρα ευάλωτο

Γιατί το Netflix δείχνει τώρα ευάλωτο

Φουντώνει ο ανταγωνισμός στο χώρο του streaming, καθώς μεγάλα ονόματα επενδύουν πολλά χρήματα σε περιεχόμενο. Ο έως σήμερα παγκόσμιος ηγέτης βλέπει σύννεφα στον ορίζοντα, ενώ οι επενδυτές καταγράφουν ανησυχητικά στοιχεία.

Οι τέσσερις νίκες και η μια αποτυχία του Μάριο Ντράγκι

Οι τέσσερις νίκες και η μια αποτυχία του Μάριο Ντράγκι

Η παρακαταθήκη του απερχόμενου προέδρου της ΕΚΤ. Οι κινήσεις που έσωσαν την ευρωζώνη και έκαναν δημοφιλή το ενιαίο νόμισμα στους πολίτες. Η νέα πραγματικότητα της κεντρικής τράπεζας και το μεγάλο παράδοξο του «Σούπερ Μάριο».

Τα κέρδη και το ρίσκο του Ερντογάν στη Συρία

Τα κέρδη και το ρίσκο του Ερντογάν στη Συρία

H «στρατηγικά ευφυέστατη» πανωλεθρία του Nτ. Τραμπ και τα νέα δεδομένα στον πόλεμο της Συρίας. Γιατί ο Ερντογάν εμφανίζεται -προς ώρας- να έχει κερδίσει όσα θέλει. Οι ρωσικές περιπολίες σε σύνορα του ΝΑΤΟ και η επικίνδυνη εξάρτηση της Αγκυρας από τη Μόσχα.

Τα διδάγματα για την οικονομία από την καμπύλη επιτοκίων

Τα διδάγματα για την οικονομία από την καμπύλη επιτοκίων

Πώς κινήθηκε τους τελευταίους δώδεκα μήνες η σχέση βραχυπρόθεσμων-μακροπρόθεσμων επιτοκίων στις ΗΠΑ και ποια σήματα στέλνει για τους επενδυτές. Γιατί η πρόσφατη βελτίωση των δεδομένων δείχνει να είναι βραχύβια.

Η αλλαγή σκυτάλης στην EKT και οι ελπίδες για «αέναο» QE

Ποια εμπόδια καλείται να ξεπεράσει η Λαγκάρντ, για να εφαρμόσει το σχέδιο Ντράγκι. Η έλλειψη κρατικού χρέους, οι πολιτικές πιέσεις και οι εύθραυστες ισορροπίες. Γιατί η απειλή της ύφεσης μπορεί να λειτουργήσει... θετικά.

Big business για τους επαγγελματίες… ειρηνοποιούς

Μια ολόκληρη βιομηχανία διαμεσολάβησης μεταξύ κρατών και ομάδων για την επίλυση διαφορών και συρράξεων ανθεί ανά τον πλανήτη. Οι χρυσές δουλειές στη Μέση Ανατολή, οι διαπραγματεύσεις «Track II» και ο αντίλογος.

Ομόλογα και μετοχές μπέρδεψαν… τους ρόλους τους!

Στο χρηματιστήριο στράφηκαν οι ραντιέρηδες, προσπαθώντας να βρουν την απόδοση που δεν προσφέρουν πια τα κρατικά ομόλογα. Η επιλογή μετοχών με υψηλή μερισματική απόδοση και οι κίνδυνοι να ανατραπούν τα δεδομένα.

Ο «στημένος» καπιταλισμός πληγώνει τη φιλελεύθερη δημοκρατία

Η ανίερη τριάδα χαμηλής αύξησης της παραγωγικότητας, καλπάζουσας ανισότητας και τεράστιων χρηματοπιστωτικών σοκ. Τα ιδανικά εξιλαστήρια θύματα και οι ευθύνες των ελίτ. Το μοιραίο λάθος και τι πρέπει να αλλάξει.

Ο νέος τύπος πολέμου που εισάγει ο Τραμπ

Η διαδρομή από τα αεροπλανοφόρα και τα τανκς στις οικονομικές κυρώσεις και το εμπάργκο. Η ισχύς του δολαρίου οπλίζει τον Λευκό Οίκο και τρομάζει χώρες και επιχειρήσεις. Το δόγμα Τραμπ ότι «οι κανόνες είναι για τους αδύναμους».

To κοινό λάθος Τραμπ και Ομπάμα στη Συρία

Το καθεστώς Ασαντ μεγάλος νικητής της τουρκικής επίθεσης

Το μοντέλο της Καλιφόρνιας στη μάχη κατά της ανισότητας

O εκατονταετής αγώνας των Κούρδων για γη και ταυτότητα

Το ισχυρό δολάριο και τα ρίσκα για την παγκόσμια οικονομία

Η νευρικότητα στις αγορές και το επενδυτικό «παιχνίδι του δειλού»

Ποιες επιλογές έχει ο Ερντογάν για την εισβολή στη Συρία

Η ωρολογιακή βόμβα της Συρίας που όπλισε ο Τραμπ

Η ΕΕ δεν πρέπει να απορρίψει τις προτάσεις Τζόνσον

Γιατί το Πεκίνο... αποκαλύπτει τα καινούργια του όπλα

v