FT.COM

Ποιος ωφελείται πολιτικά από την επόμενη ύφεση στις ΗΠΑ

Ποιος ωφελείται πολιτικά από την επόμενη ύφεση στις ΗΠΑ

Καθώς η υπερδύναμη οδεύει προς την επόμενη ύφεση, οι κυρίαρχες δυνάμεις στη χώρα είναι η λαϊκιστική δεξιά, η λαϊκιστική αριστερά και το κέντρο. Οι προκλήσεις για το «στρατόπεδο» Τραμπ και ποιος μπορεί τελικά... να κερδίσει.

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για τριπλό εμπορικό σοκ

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για τριπλό εμπορικό σοκ

Εν μέσω των διασταυρούμενων εμπορικών πυρών ΗΠΑ-Κίνας η ΕΕ, την ώρα που έχει να αντιμετωπίσει άλλα, εξίσου σημαντικά ζητήματα, όπως το ενδεχόμενο άτακτου Brexit. Η στάση της Γερμανίας και τι μπορεί να θωρακίσει τη Γηραιά Ηπειρο.

Οι Δημοκρατίες χρειάζονται ανανέωση για να επιβιώσουν

Οι Δημοκρατίες χρειάζονται ανανέωση για να επιβιώσουν

Γιατί είναι απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας. Οι πρωτοβουλίες στη Δύση και η ανάγκη μεταρρύθμισης του καπιταλιστικού μοντέλου.

Οι δύσκολες επιλογές για τους επενδυτές στα ομόλογα

Οι δύσκολες επιλογές για τους επενδυτές στα ομόλογα

Από το ήμισυ που ήταν πριν από δυο δεκαετίες, το μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων με απόδοση άνω του 5% δεν ξεπερνά σήμερα το 3%. Η έλλειψη yields και η χαλαρή πολιτική των κεντρικών τραπεζών. Ποιες επιλογές υπάρχουν.

Τα αρνητικά επιτόκια και ποιο είναι το... τελευταίο σύνορο

Τα αρνητικά επιτόκια και ποιο είναι το... τελευταίο σύνορο

Πόσο επικίνδυνα για την οικονομία είναι τα αρνητικά επιτόκια στο 25% του χρέους που κυκλοφορεί στον πλανήτη. Πώς οι διαχειριστές κεφαλαίων καταφέρνουν να βγάλουν αποδόσεις στη δύσκολη συγκυρία και πότε θα τελειώσει το… πάρτι.

Δεν πείθουν οι ντρίμπλες Τραμπ με τους δασμούς

Γιατί ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την μετάθεση της επιβολής δασμών σε σειρά κινεζικών προϊόντων. Τα παράδοξα και η αντίδραση της αγοράς. Πόσο μπορεί να βοηθήσει η κίνηση στο να βρεθεί βιώσιμη συμφωνία.

Πρέμιερ Λιγκ: Μεταγραφές 1,41 δισ. που… βγάζουν νόημα

Ποια είναι η οικονομική λογική πίσω από τις τεράστιας αξίας μεταγραφές των αγγλικών ομάδων. Η αναζήτηση του βέλτιστου μίγματος και οι ομάδες που έβαλαν λεφτά, αλλά όχι… γκολ. Αντεπίθεση από την Ισπανία με στόχο την κορυφή της Ευρώπης.

Ο φιλελευθερισμός κατεβαίνει στους δρόμους

Τι σηματοδοτούν οι διαδηλώσεις σε Χονγκ Κόνγκ και Μόσχα για την μάχη υπέρ του φιλελευθερισμού. Τα κοινά στοιχεία και τα διλήμματα για τις ηγεσίες της Κίνας και της Ρωσίας. Που μπορεί να κάνει λάθος ο Πούτιν.

Ποιος είναι ο θανάσιμος κίνδυνος για την Ευρώπη

Πώς οι ασφυκτικοί δημοσιονομικοί κανόνες και οι επερχόμενοι κίνδυνοι θα δοκιμάζουν τη συνοχή της ευρωζώνης. Τα λάθη που έγιναν και η αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας να τα αντιληφθεί. Το Ματέο Σαλβίνι και το Brexit.

Ερχονται νέα σοκ για την ευρωζώνη

Με τα σύννεφα πάνω από την παγκόσμια οικονομία να συσσωρεύονται η ευρωζώνη θα πρέπει να… αλλάξει. Τα διδάγματα από το παρελθόν και η ανάγκη συντονισμένης δράσης στο δημοσιονομικό μέτωπο.

Ο εμπορικός πόλεμος αλλάζει το παιχνίδι για τους επενδυτές

Δορυφόρος ανατρέπει τα δεδομένα στην πρόγνωση του καιρού

Πώς οι κλυδωνισμοί στις αγορές στέλνουν «σήμα» ύφεσης

Πώς η ρωσική αρκούδα πάταξε τη φοροδιαφυγή στον ΦΠΑ

Οι υπολογιστές που έγιναν... μπαμπούλας για τις αγορές

Oι «ταύροι» των hedge funds και ο κίνδυνος sell-off

O θανατηφόρος εναγκαλισμός ΗΠΑ-Κίνας

Πλησιάζει η ώρα της αναδιανομής πλούτου

Γιατί η Κίνα αποφάσισε να «σπάσει το επτά»

Το βαρίδι που κρατά καθηλωμένες τις ευρωτράπεζες

v