Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Τι θα καθορίσει την πορεία των αγορών μετά την πανδημία

Τι θα καθορίσει την πορεία των αγορών μετά την πανδημία

Η διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα έχει διαμορφώσει το επενδυτικό τοπίο την τελευταία δεκαετία. Τα οφέλη για τις μετοχές, η αναζήτηση αποδόσεων και οι φόβοι για νέα «φούσκα». Oι εκκλήσεις για επεκτατική δημοσιονομική πολιτική και οι κίνδυνοι για την bull market.

M. Wolf: Ο Milton Friedman έκανε λάθος για τις επιχειρήσεις

M. Wolf: Ο Milton Friedman έκανε λάθος για τις επιχειρήσεις

Γιατί το δόγμα που καθοδηγούσε οικονομολόγους και επιχειρήσεις για πενήντα χρόνια, χρειάζεται αλλαγή, εξηγεί ο αρθρογράφος των FT. Ο νόμος που δεν δούλεψε και η αδυναμία να μπουν σήμερα σωστοί κανόνες.

Ποιες παγίδες βλέπουν στις αγορές 10 διεθνείς επενδυτές

Ποιες παγίδες βλέπουν στις αγορές 10 διεθνείς επενδυτές

Με αισιοδοξία για την πορεία των αγορών υποδέχονται οι επενδυτές και οι αναλυτές τη νέα χρονιά. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει… ανατροπές. Δέκα ειδικοί απαντούν στο κρίσιμο ερώτημα που θέτουν οι επενδυτές.

Οι προβλέψεις των Financial Times για τη νέα χρονιά

Οι προβλέψεις των Financial Times για τη νέα χρονιά

Οι εκτιμήσεις για το τέλος της πανδημίας και τους εμβολιασμούς. Ποιες θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις σε Γερμανία και Βρετανία. Οι προσδοκίες για τον Μπάιντεν και η πιθανότητα εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας. Το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πού θα κινηθεί ο S&P 500 και το αργό πετρέλαιο.

Τι ξέρουμε και τι δεν ξέρουμε για κορωνοϊό και επόμενη ημέρα

Τι ξέρουμε και τι δεν ξέρουμε για κορωνοϊό και επόμενη ημέρα

Οι Financial Times δίνουν απαντήσεις για τον αντίκτυπο της Covid-19 στην οικονομία, το περιβάλλον και το μέλλον των πόλεων. Ποιος είναι ο βαθμός ετοιμότητας για επόμενη πανδημία.

Χάνει τη λάμψη της η φιλελεύθερη δημοκρατία

Η στρατηγική των «χορηγών» του πολιτικού συστήματος που χρησιμοποιούν ζητήματα ταυτότητας για να πείσουν τους ψηφοφόρους να ενεργήσουν ενάντια στα ίδια τους τα συμφέροντα. Το καμπανάκι Τραμπ και η διάβρωση της φιλελεύθερης δημοκρατίας.

Ποια hedge funds πλούτισαν και ποια έχασαν στην πανδημία

Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας η διαφορά μεταξύ των αποδόσεων στα hedge funds. Που κινήθηκαν οι αποδόσεις για το top-10 του κλάδου. Τα ονόματα αυτών που «κατάφεραν» φέτος να χάσουν... δισεκατομμύρια.

Νέες τεχνολογίες για... covid free χώρους γραφείων

Πρωτοποριακά υλικά και τεχνολογίες δοκιμάζουν εταιρείες στους χώρους εργασίας για προστασία από τον κορωνοϊό. Η σημασία του σωστού κλιματισμού και οι κίνδυνοι από την υπεριώδη ακτινοβολία.

TAGS ΥΓΕΙΑ

Οι αυταρχικοί ηγέτες δίνουν... μαθήματα στην Ευρώπη

Τι δείχνει ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε με Ουγγαρία-Πολωνία αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και τον κανόνα για σεβασμό του κράτους δικαίου. Ο ρόλος του ευρωδικαστηρίου και η πίστωση χρόνου για τον Β. Ορμπαν.

Οι ιστορικές εκλογές στο CDU και η αναζήτηση της διαδοχής Μέρκελ

Ποιοι υποψήφιοι μπαίνουν στην κούρσα της διαδοχής του μεγαλύτερου κόμματος της Γερμανίας, ενόψει των γενικών εκλογών του επόμενου έτους. Τα σενάρια και τα προβλήματα της μετα-Μέρκελ εποχής για το κόμμα. Ποιες διαφορετικές προσεγγίσεις αναδείχθηκσν.

Τι πραγματικά ξέρουμε για το νέο στέλεχος του κορωνοϊού

Μ. Wolf: Δεν υπάρχει φούσκα στην αγορά μετοχών

Το Citi του Λονδίνου στην μετά-Brexit εποχή

Γιατί η πανδημία είναι δώρο στους λαϊκιστές

Το bitcoin απειλεί την κυριαρχία του δολαρίου;

Η Τουρκία σε αγωνιώδη αναζήτηση συναλλάγματος

Πώς η Ευρώπη κατάφερε να «χάσει» την Τουρκία

Τα contrarian σενάρια για τις αγορές μετοχών-ομολόγων

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η EKT θα αυξήσει το QE

Τι μπορεί να βάλει τέλος στην άνοδο των αγορών

v