Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Τo lockdown, τα ταμπού και η απειλή για τη δημοκρατία

Τo lockdown, τα ταμπού και η απειλή για τη δημοκρατία

Τα lockdown είναι απαραίτητα για να μπορέσουμε να θέσουμε υπό έλεγχο τον κορωνοϊό, όμως πρέπει να είναι σύντομης διάρκειας. Η διαχείριση της καταστροφικής οικονομικής επίπτωσης και οι κίνδυνοι για τη δημοκρατία.

Η Ευρώπη ετοιμάζεται να βγει από τη μαζική καραντίνα

Η Ευρώπη ετοιμάζεται να βγει από τη μαζική καραντίνα

Η δύσκολη εξίσωση της άρσης περιοριστικών μέτρων και της αποφυγής ενός δεύτερου κύματος κρουσμάτων. Ποιες είναι οι κινήσεις που εξετάζονται και ποια τα ρίσκα που θα πρέπει να αναλάβουν οι κυβερνήσεις. Κρίσιμη η διενέργεια τεστ.

Η τραγωδία της αποτυχίας των δύο υπερδυνάμεων

Η τραγωδία της αποτυχίας των δύο υπερδυνάμεων

Για να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις, ΗΠΑ και Κίνα πρέπει να μάθουν όχι μόνο να λειτουργούν, αλλά να λειτουργούν μαζί. Η καταστροφική πολιτική Τραμπ και τα σοβαρά λάθη του Πεκίνου.

Η πανδημία ανατρέπει τις σχέσεις κράτους, οικονομίας και κοινωνίας

Η πανδημία ανατρέπει τις σχέσεις κράτους, οικονομίας και κοινωνίας

Οι κατευθύνσεις πολιτικής και οικονομίας, τα τελευταία 40 χρόνια, πρέπει να επανεξεταστούν τονίζει το Editorial Board των FT. Οι κυβερνήσεις να αποδεχτούν πιο ενεργό ρόλο στην οικονομία και να δουν τις κοινωφελείς υπηρεσίες ως επένδυση. Η αγορά εργασίας πρέπει να γίνει λιγότερο ανασφαλής και η ανακατανομή πλούτου να μπει δυναμικά στην πολιτική ατζέντα.

Είναι καταδικασμένοι οι αναλυτές μετοχών;

Είναι καταδικασμένοι οι αναλυτές μετοχών;

Η εμφάνιση των funds παθητικής διαχείρισης, το αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο και η αλλαγή επενδυτικής κουλτούρας έχουν καταστήσει λιγότερο δημοφιλείς τους αναλυτές μετοχών. Τι προβλέπει η PwC.

Οι οίκοι αξιολόγησης υποβαθμίζουν... εκ των υστέρων

Επανάληψη του 2008, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, βλέπουν οι επικριτές των οίκων αξιολόγησης καθώς οι τελευταίοι σπεύδουν να προσαρμόσουν τις εκτιμήσεις τους στα νέα δεδομένα. Τα ερωτήματα της SEC και η στάση S&P και Moody's.

Μόνο τα μαζικά τεστ θα βάλουν τέλος στην καραντίνα

Οι χώρες πρέπει να κάνουν «whatever it takes» για εκτεταμένη διεξαγωγή τεστ, γράφουν στο editorial οι FT. Πώς θα επιτευχθεί η λεγόμενη ανοσία αγέλης. Το παράδειγμα της Νότιας Κορέας και η αξιοθρήνητη επίδοση της Δύσης.

Η πανδημία σκίζει τα εγχειρίδια των επενδυτών

Οι παραλληλισμοί με άλλες κρίσεις του παρελθόντος και γιατί είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν. Τα προηγούμενα σοκ και γιατί δεν μπορούν, με την παρούσα κατάσταση, να δώσουν απαντήσεις για την οικονομία και το χρηματιστήριο.

Ερχεται ιστορικών διαστάσεων διακοπή παραγωγής πετρελαίου

Στο Τέξας, το αργό πετρέλαιο άλλαζε τη Δευτέρα χέρια σε τιμή χαμηλότερη και από τα 7 δολάρια το βαρέλι. Οι εκτιμήσεις του Μ. Ρήγα της Energean.

TAGS ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Πρόταση για Coronabonds χωρίς τις ευλογίες του Βερολίνου

Αφού Γερμανία και Ολλανδία βάζουν πάνω απ' όλα το δικό τους στενό συμφέρον, οι εννέα χώρες της ευρωζώνης που έκαναν έκκληση για ευρωομόλογα πρέπει να κινηθούν αυτόνομα. Πώς θα βάλουν «φωτιά» στο Βερολίνο.

Το βάρος του ιού της ύφεσης πέφτει στις κυβερνήσεις

Το ριψοκίνδυνο σουηδικό μοντέλο κόντρα στον κορωνοϊό

Σε... εικονική πραγματικότητα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Σε ποιες περιοχές και γιατί θεριεύει ο κορωνοϊός

Ο εθνικισμός παρενέργεια του κορωνοϊού

Πόσο θα κρατήσει η πτώση στις αγορές λόγω κορωνοϊού

Κρατικές δαπάνες «μαμούθ» μόνο αντίδοτο στον κορωνοϊό

O κορωνοϊός «καίει» και τα χέρια των short sellers

Το γερμανικό παράδοξο με τα πολλά κρούσματα και τους λίγους νεκρούς

Ο πανικός, τα ομόλογα και το... χαρτί υγείας

v