FT.COM

Τα διλήμματα των δανειστών με το ελληνικό χρέος

Τα διλήμματα των δανειστών με το ελληνικό χρέος

Για πιθανότητα τριών ή τεσσάρων αξιολογήσεων τον χρόνο αντί εξαμηνιαίας παρακολούθησης, μιλά στους FT ο Ευ. Τσακαλώτος. Πώς συγκρούονται οι θέσεις Κομισιόν-Γαλλίας με τη Γερμανία. Το ΔΝΤ και οι αγορές.

Τι περιμένουν οι αναλυτές από τον Super Mario

Τι περιμένουν οι αναλυτές από τον Super Mario

Ποιες είναι οι πιθανότητες να ανακοινώσει η ΕΚΤ κάποιο μέτρο σήμερα. Πώς αναμένεται να τοποθετηθεί ο Ντράγκι για τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία του πρώτου τριμήνου. Οι προβλέψεις για την αντίδραση του ευρώ.

«Θαύμα ή οφθαλμαπάτη» η νέα διπλωματία Κιμ;

«Θαύμα ή οφθαλμαπάτη» η νέα διπλωματία Κιμ;

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έχει προσεγγίσει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Το ερώτημα όμως είναι γιατί. Οι καχυποψίες για τη στάση του και πώς μπορεί να πάρει περισσότερα από αυτά που νομίζουν όλοι ότι θα δώσει.

Η στρατηγική Ερντογάν για νίκη στις τουρκικές εκλογές

Η στρατηγική Ερντογάν για νίκη στις τουρκικές εκλογές

Ο Τούρκος πρόεδρος παραμένει το φαβορί, παρά τις ανησυχίες για υπερθέρμανση της οικονομίας, ενώ μεγαλύτερη πρόκληση είναι η νίκη από τον πρώτο γύρο. Οι αντίπαλοι και οι σταθμοί του στην πολιτική σκηνή.

Αφήστε τη γνώση να διαδίδεται χωρίς εμπόδια

Αφήστε τη γνώση να διαδίδεται χωρίς εμπόδια

Δεν είναι προς το συμφέρον της Δύσης να εμποδίσει τις αναδυόμενες οικονομίες να καινοτομούν. Η σχέση παραγωγικότητας και νέας γνώσης. Οι επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης και η αδέξια εμπορική πολιτική των ΗΠΑ.

Τα ανησυχητικά σημάδια για την οικονομία της ευρωζώνης

Μια επιβράδυνση της ευρωζώνης θα μπορούσε να αποτελέσει ρίσκο για την παγκόσμια οικονομία. Το μόνιμο «αγκάθι» της Ιταλίας και η ανάγκη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Οι ευθύνες της Γερμανίας.

Μεγάλες πληγές άνοιξαν οι ευρωτράπεζες στους μετόχους

Η στήριξη που έδωσαν με τα κεφάλαιά τους, οι ανταμοιβές που δεν πήραν και η ανακούφιση που... ίσως έρχεται. Πώς ο τραπεζικός δείκτης τραβάει προς τα κάτω τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600. Ποιοι είναι οι (λίγοι) κερδισμένοι.

Περισσότερο χρήμα σε Ελλάδα-Ισπανία θέλει η Κομισιόν

Οι αλλαγές στον προϋπολογισμό της ΕΕ θα μεταφέρουν πόρους συνοχής προς τον Νότο. Βαρσοβία και Βουδαπέστη φοβούνται πως θα χάσουν οικονομική στήριξη, καθώς η μελλοντική κατανομή πόρων θα συνδέεται με την τήρηση «αξιών».

Τριγμοί για το αναπτυξιακό μπουμ της ευρωζώνης

Το φρενάρισμα της οικονομίας προκαλεί ανησυχίες ότι υπάρχει βαθύτερο πρόβλημα. Ο ρόλος-κλειδί της Γερμανίας και ο φόβος των εμπορικών πολέμων. Τα νέα σενάρια για το QE και τα επιτόκια στη ζώνη του ευρώ.

Νέα διλήμματα για την παγκόσμια βιομηχανία εμπορευμάτων

Η προσπάθεια απεξάρτησης από τον άνθρακα και το πετρέλαιο δημιουργεί νέα δεδομένα. Τρεις επικεφαλής μεγάλων διεθνών ομίλων εξηγούν την κατάσταση, τα ανερχόμενα εμπορεύματα και τις δυσκολίες στις επενδύσεις.

Οδηγίες προς μάνατζερ γένους… θηλυκού

Ο Μακρόν είναι γνήσιος απόγονος του Μάη του 1968

Αυξημένα πονταρίσματα για επιθετικότερη πολιτική από τη Fed

Κίνδυνος αποδόμησης του συστήματος από την Αμερική του Τραμπ

Ο Κιμ, ο Πομπέο και «η τέχνη του ντιλ» με τη Βόρεια Κορέα

Η πολλή δουλειά δεν κάνει τον… καλό τραπεζίτη

Η Κίνα συνεχίζει τις αγορές αμερικανικών ομολόγων

Η Γερμανία βάζει πάγο σε Μακρόν και... Ελλάδα

Η κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας και το μέλλον της Συρίας

Οι πύραυλοι δεν είναι υποκατάστατο της στρατηγικής