FT.COM

Τα επτά ερωτήματα για τις τουρκικές εκλογές

Τα επτά ερωτήματα για τις τουρκικές εκλογές

Η κρίσιμη μάχη του Ερντογάν και ο ρόλος της «ενωμένης» αντιπολίτευσης. Πώς διαμορφώνεται το τοπίο μία ημέρα πριν τις κρίσιμες διπλές εκλογές. Οι προεκλογικές καμπάνιες, η στάση των νέων και οι μεγάλοι πονοκέφαλοι για τον επόμενο ηγέτη της Τουρκίας.

Oι αδυναμίες του «greek deal» και τα ομόλογα

Oι αδυναμίες του «greek deal» και τα ομόλογα

Η συμφωνία έχει στοιχεία που είναι θετικά για τα νέα ελληνικά ομόλογα, αλλά δεν αποτελεί το οριστικό τέλος της κρίσης. Το μεγάλο βάρος του χρέους, οι τράπεζες και η δυνατότητα νέας αναβολής.

Ο «έξυπνος» συμβιβασμός για το ελληνικό χρέος

Ο «έξυπνος» συμβιβασμός για το ελληνικό χρέος

H Ελλάδα έχει λόγο να χαιρετίζει τη χθεσινή συμφωνία, αλλά συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με διαρθρωτικά προβλήματα. Η απογοητευτική επίδοση στη μεταρρύθμιση του δημοσίου και το πισωγύρισμα στο κράτος δικαίου.

Η διαφθορά θριαμβεύει στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο

Η διαφθορά θριαμβεύει στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο

Η συχνότητα και ο πολιτικός αντίκτυπος των σκανδάλων διαφθοράς αυξάνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι αδύναμοι θεσμοί των αναδυόμενων οικονομιών και οι «πρόθυμοι» δυτικοί τραπεζίτες. Τι αλλαγές έφερε το διαδίκτυο.

Η Ευρώπη δίνει μαθήματα καπιταλισμού στις ΗΠΑ

Η Ευρώπη δίνει μαθήματα καπιταλισμού στις ΗΠΑ

Η αμερικανική οικονομία έχει γίνει λιγότερο ανταγωνιστική από την ευρωπαϊκή το τελευταίο τέταρτο του αιώνα. Ο αρνητικός ρόλος των επιχειρηματικών λόμπι. Η άνοδος του λαϊκισμού και η διεύρυνση των ανισοτήτων.

Ετοιμοι οι ΥΠΟΙΚ να δώσουν την ελάφρυνση χρέους

Ένα μεγάλο βήμα ετοιμάζεται να κάνει το Eurogroup, βάζοντας τέλος σε διαφωνίες ετών. Η δύσκολη ισορροπία μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ, το πακέτο μέτρων και γιατί μένει εκτός ο «γαλλικός μηχανισμός».

Οι κάλπες στην Τουρκία και η ενός ανδρός αρχή

Πώς ο Τούρκος πρόεδρος κατάφερε να συσπειρώσει την αντιπολίτευση εναντίον του. Η πορεία προς μια «ρωσικού στυλ» διακυβέρνηση περνά μέσα από τις ιστορικές κάλπες που στήνονται την Κυριακή στη γειτονική χώρα.

Η ιταλική πρόκληση και οι αδυναμίες του ευρώ

Τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ιταλίας επιδεινώθηκαν μετά την ένταξή της στην ευρωζώνη. Το μεγάλο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας και η αναγκαία προσαρμογή. Το παράδειγμα της Ισπανίας.

Μέσα από την κουρδική ψήφο περνά η νίκη του Ερντογάν

Η αναγκαστική μετακίνηση ψηφοφόρων και η πίεση στο κουρδικό κόμμα με στόχο να μην περάσει το κρίσιμο όριο του 10%. Η προσπάθεια του HDP να αντλήσει δύναμη από τη συμμαχία του με την αντιπολίτευση και πώς θα επιστρέψει τη... χάρη.

Μαθήματα ζωής και καριέρας από τον Αρσέν Βενγκέρ

Ο Γάλλος προπονητής αποτελεί παράδειγμα για το πώς πρέπει να σχεδιάζει κανείς μια καριέρα. Η ανάγκη για νέους στόχους, η διαχείριση των αποτυχιών και η ικανοποίηση για όσα πετύχαμε.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Γιατί τα προηγούμενα Μουντιάλ είναι τα... καλύτερα

Τα μυστικά του ενεργειακού μετασχηματισμού

Ποιο είναι το στοίχημα στη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης

Οι αριθμοί πίσω από το Μουντιάλ

Ο παραλογισμός του Τραμπ και η ανάδυση της Κίνας

Πώς κρίνουν οι αναλυτές τις «ασκήσεις ισορροπίας» του Ντράγκι

Πού θα κριθεί η μεταρρύθμιση της ευρωζώνης

Η ΕΚΤ οδεύει προς την έξοδο από το QE παρά τα εμπόδια

Η οικονομική θεωρία βγάζει τον νικητή του Μουντιάλ

Γιατί ο Κιμ είναι ο μεγάλος νικητής έναντι του Τραμπ