Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος 0,53% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Παρασκευή

Η άνοδος αυτή οφείλεται εξ ολοκλήρου στο έντονα μέσο θετικό πρόσημο της αγοράς, καθώς παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ, κινήθηκε στο 0,47%.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Παρασκευή 16/12/2016

Με αισθητά ανοδική κίνηση του Ενεργητικού των Α/Κ κατά 0,53% έκλεισε η αγορά των Α/Κ την Παρασκευή, με αποτέλεσμα τα υπό διαχείριση κεφάλαια να διαμορφωθούν σε 6,441 δις €.

Η άνοδος αυτή οφείλεται εξ ολοκλήρου στο έντονα μέσο θετικό πρόσημο της αγοράς, καθώς παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ, κινήθηκε στο 0,47%. Λόγω του υψηλού ανοδικού πρόσημου ο Θεσμός των Α/Κ κατάφερε να απορροφήσει την αξιοσημείωτη υποχώρηση των μεριδίων κατά -0,10% και να διακόψει σε ημερήσια βάση την συνεχή υποχώρηση του Ενεργητικού, που παρατηρείτε τις τελευταίες ημέρες.

Οι εκροές κεφαλαίων στη διάρκεια της Παρασκευής ήταν και πάλι υψηλής αξίας και ανήλθαν σε 9,268 εκατ. €.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης οι 14 από τις 20 κατηγορίες Α/Κ κατέγραψαν ανοδική μέση εξέλιξη καθαρών τιμών. Υψηλή μέση άνοδο σημείωσαν οι κατηγορίες που σχετίζονται με την Ελληνική αγορά και αποτελούν το 1/3 των υπό διαχείριση κεφαλαίων: τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 3,36%, τα Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 3,32%, τα Μικτά Α/Κ με 1,14% και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 0,58%. Οι εν λόγω κατηγορίες είχαν και ρόλο καταλύτη για την άνοδο του Ενεργητικού.

Σε μέση θετική απόδοση ξεχώρισαν επίσης τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 0,89%. Στον αντίποδα, οι μέσες απώλειες των 6 κατηγοριών Α/Κ ήταν οριακές, πλην αυτών των 2 Μετοχικών Α/Κ Αμερικής που έκλεισαν με -0,32%.

Οι μεριδιούχοι σε καθημερινή βάση εντός του Δεκεμβρίου προβαίνουν σε υψηλό όγκο εξαγορών μεριδίων στις περισσότερες κατηγορίες των Α/Κ. Εχθές μικρές εισροές υπήρξαν μόνον στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή αξίας 189 χιλ. €.

Σε αξία εκροών θα αναφέρουμε μόνον αυτές με τον υψηλότερο όγκο εξαγορών: τα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με 2,910 εκατ. €, τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 2,233 εκατ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 1,860 εκατ. € και τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,127 εκατ. €.

Τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας είχαν συγκρατημένες εκροές αξίας μόλις 39 χιλ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v