Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος 0,17% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τετάρτη

Οι 16 από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ κινήθηκαν ανοδικά, με αποτέλεσμα η μέση απόδοση της αγοράς να κυμανθεί στο 0,19%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Τετάρτη 11/1/2017

Η αλλαγή της επενδυτικής στάσης των μεριδιούχων που παρατηρείται από την αρχή του έτους ως προς τον Θεσμό των Α/Κ είχε συνέχεια και στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Η αισθητή ανοδική κίνηση των μεριδίων κατά 0,03% μεταφράζεται σε συμμετοχές ικανοποιητικής συνολικής αξίας 3,697 εκατ. €. Οι εισροές αυτές σε συνδυασμό με την ανοδική κίνηση των καθαρών τιμών των Α/Κ οδήγησε το Ενεργητικό σε θετικό πρόσημο 0,17% και το διαμόρφωσε σε 6,507 δις. €.

Οι 16 από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ κινήθηκαν ανοδικά, με αποτέλεσμα η μέση απόδοση της αγοράς να κυμανθεί στο 0,19%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Οι 4 κατηγορίες που έκλεισαν με πτωτική μέση απόδοση δεν υπέστησαν σημαντικές απώλειες, καθώς τα πρόσημά τους κινήθηκαν σε στενό εύρος, από -0,07% για τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας έως -0,21% για τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών. Σε θετική μέση απόδοση ξεχώρισαν οι κατηγορίες των Διεθνών Μετοχικών Α/Κ με 0,75%, των Μετοχικών Α/Κ Αμερικής με 0,58% και των Funds of Funds Μετοχικών με 0,56%.

Η κινητικότητα των μεριδιούχων στις περισσότερες κατηγορίες ήταν με αγοραστική διάθεση, η οποία οδήγησε στο θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών. Τις υψηλότερες εισροές είχαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 3,116 εκατ. €. Τον Ιανουάριο η εν λόγω κατηγορία δείχνει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Ακολούθησαν τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με συμμετοχές αξίας 1,692 εκατ. € και τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 600 χιλ. €.

Η τελευταία κατηγορία, που ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής του 2016, δείχνει επίσης εκ διαμέτρου αντίθετη συμπεριφορά. Οι υψηλότερες εκροές έλαβαν χώρα στα Α/Κ Σύνθετα Ειδικού Τύπου με 1,003 εκατ. €. Με εξαγορές μεριδίων έκλεισαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας, συνολικής αξίας 602 χιλ. € και 321 χιλ. €, αντιστοίχως.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v