Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος 0,54% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τετάρτη

Η αυξητική κίνηση των μεριδίων ήταν ιδιαίτερα έντονη κατά 0,17% και αντιστοιχεί σε υψηλές ημερήσιες εισροές αξίας 17,728 εκατ. €.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Τετάρτη 4/1/2017

Τελικά δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη έναρξη έτους για τον Θεσμό των Α/Κ από αυτή που έχει συμβεί στο πρώτο 3ήμερο του 2017.

Τρεις συνεχόμενες ανοδικές κινήσεις Ενεργητικού με παράλληλη άνοδο καθαρών τιμών και αύξησης μεριδίων. Αναλυτικότερα, εχθές, το Ενεργητικό σημείωσε νέα αισθητή άνοδο της τάξεως του 0,54% και διαμορφώθηκε στα 6,505 δισ. €. Η αυξητική κίνηση των μεριδίων ήταν ιδιαίτερα έντονη κατά 0,17% και αντιστοιχεί σε υψηλές ημερήσιες εισροές αξίας 17,728 εκατ. €.

Οι περισσότερες κατηγορίες των Α/Κ κινήθηκαν θετικά με αποτέλεσμα η αγορά, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ, να καταγράψει μικρή μέση άνοδο 0,11%. Υψηλή μέση απόδοση, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, για τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 1,02%. Ακολούθησαν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,55% και τα Μικτά Α/Κ με 0,43%. Στον αντίποδα, τις υψηλότερες μέσες απώλειες καθαρών τιμών σημείωσαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -0,68%, τα Μετοχικά Α/Κ Δείκτη και τα Funds of Funds Ομολογιακά με -0,10%.

Οι κατηγορίες των Α/Κ στο σύνολό τους είχαν εισροές. Στο θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών τα μέγιστα βοήθησαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με συμμετοχές μεριδίων αξίας 14,679 εκατ. €. Σε εισροές κεφαλαίων ακολούθησαν τα συγγενή Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 2,970 εκατ. €. Η εν λόγω κατηγορία έχει εκ διαμέτρου αντίθετη συμπεριφορά από αυτή του Δεκεμβρίου, που οι εκροές ήταν υψηλότατες (θυμίζει και πάλι τη θετική κινητικότητα που υπήρχε στην διάρκεια των 11 μηνών του 2016). Τις υψηλότερες εξαγορές μεριδίων είχαν τα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 266 χιλ. € και τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με 208 χιλ. €.

Τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας έκλεισαν με μικρές εισροές αθροιστικής αξίας 113 χιλ. €.


Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v