Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 0,06% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων τη Δευτέρα

Το Ενεργητικό υπέστη ανεπαίσθητη υποχώρηση της τάξεως του -0,06% και διαμορφώθηκε στα 6,496 δισ. €.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ τη Δευτέρα 9/1/2017

Δεύτερη ημέρα συνεχόμενης υποχώρησης για το σύνολο των υπό διαχείριση κεφαλαίων του Θεσμού των Α/Κ. Παρά το γεγονός, όμως, της πτώσης, η γενικότερη θετική εικόνα για την αγορά «δεν χάλασε», καθώς συνεχίστηκε ο ανοδικός ρυθμός των μεριδίων, που έχει υπάρξει σε όλες τις εργάσιμες ημέρες του νέου έτους.

Αναλυτικότερα το Ενεργητικό υπέστη ανεπαίσθητη υποχώρηση της τάξεως του -0,06% και διαμορφώθηκε στα 6,496 δισ. €. Η υποχώρηση οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στις αρνητικές αποδόσεις, καθώς υπήρξε αισθητή άνοδος των μεριδίων κατά 0,09%, που αντιστοιχεί σε εισροές αξίας 4,764 εκατ. €.

Οι 18 από τις 20 κατηγορίες Α/Κ έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο, χωρίς όμως έντονες διακυμάνσεις, με αποτέλεσμα η μέση απόδοση της αγοράς να κινηθεί πτωτικά κατά -0,18% (παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ). Με θετικό πρόσημο 0,22% έκλεισε το ένα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικό Αναπτυσσομένων Χωρών και ακολούθησε η κατηγορία των Μετοχικών Α/Κ Ελλάδας με 0,10%. Τις υψηλότερες μέσες απώλειες καθαρών τιμών σημείωσαν τα Διεθνή Μετοχικά Α/Κ με -0,63%, τα Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -0,56% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -0,51%. Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν σχεδόν όλες οι ομολογιακές κατηγορίες των Α/Κ, με μεγαλύτερες αυτές των Ομολογιακών Α/Κ Ελλάδας κατά -0,45%.

Ιδιαίτερη κινητικότητα υπήρξε από πλευράς των μεριδιούχων στο σύνολο σχεδόν των κατηγοριών, η οποία κατέληξε τελικά σε θετικό ισοζύγιο εισροών/ εκροών. Οι περισσότερες εισροές έλαβαν χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 7,041 εκατ. €. και στα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με 1,265 εκατ. €.

Αξιοπρόσεκτες συμμετοχές μεριδίων αξίας 362 χιλ € στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας, μετά από μακρύ χρονικό διάστημα. Σε εκροές ξεχώρισαν τα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 1,548 εκατ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 1,034 εκατ. € και τα Σύνθετα Ειδικού Τύπου με 869 χιλ. €. Το ισοζύγιο των Ομολογιακών Α/Κ Ελλάδας ήταν σχεδόν αμετάβλητο.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v