Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος 0,12% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τετάρτη

Οι απώλειες των μεριδίων ήταν έντονες και ανήλθαν σε -0,12%, οι οποίες αντιστοιχούν σε εκροές κεφαλαίων υψηλής αξίας 7,621 εκατ. €

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Τετάρτη 28/12/2016

Ο μήνας τελειώνει, το έτος τελειώνει, αυτό όμως που δεν έχει τέλος είναι η «αιμορραγία» μεριδίων και κεφαλαίων στον Θεσμό των Α/Κ. Η εικόνα στην αγορά των Α/Κ ήταν ίδια και απαράλλαχτη, όπως σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, δηλ. οι θετικές αποδόσεις να απορροφούν τις υψηλές εκροές και να διατηρούν το Ενεργητικό της αγοράς άνω του φετινού ψυχολογικού ορίου των 6,400 δις €.

Το επίπεδο αυτό των υπό διαχείριση κεφαλαίων αποδείχτηκε με τον έναν ή άλλον τρόπο πολύ ισχυρό και κυρίως λόγω των θετικών αποδόσεων των Α/Κ που απορρόφησαν τις εκροές στη διάρκεια του β΄εξαμήνου.

Αναλυτικότερα, με μικρή άνοδο της τάξεως του 0,12% έκλεισε το Ενεργητικό των Α/Κ και διαμορφώθηκε στα 6,419 δις €. Οι απώλειες των μεριδίων ήταν έντονες και ανήλθαν σε -0,12%, οι οποίες αντιστοιχούν σε εκροές κεφαλαίων υψηλής αξίας 7,621 εκατ. €.

Το θετικό πρόσημο του Ενεργητικού οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στην ανοδική κίνηση των μέσων καθαρών τιμών της αγοράς κατά 0,20%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Μόνον 2 από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ έκλεισαν με αρνητικό μέσα πρόσημο και μάλιστα ιδιαίτερα χαμηλό: τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -0,20% και τα 13 Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με -0,03%.

Την υψηλότερη μέση άνοδο κατέγραψαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 1,21%, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 0,62% και τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,37%.

Οι συμμετοχές μεριδίων σε μόλις 5 από τις 20 κατηγορίες ήταν ιδιαίτερα μικρής αξίας, με αποτέλεσμα το αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών να διευρυνθεί σε υψηλά επίπεδα. Άξιες αναφοράς μόνον οι εισροές στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 251 χιλ. €. Στον αντίποδα σε εκροές ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 4,184 εκατ. €, τα συγγενή Α/Κ Βραχ. Διάρκειας με 2,819 εκατ. € και τα Μικτά Α/Κ με 345 χιλ. €.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα το 2017 να σας προσφέρει υγεία και χαμόγελα, τόσο σε εσάς τους αναγνώστες, όπως και σε όλους τους ανθρώπους που κατοικούν αυτόν τον πλανήτη.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v