Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος 0,66% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τρίτη

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι για ακόμη μία πρώτη ημέρα καταγράφηκε άνοδος μεριδίων της τάξεως του 0,06%, που αντιστοιχεί σε εισροές κεφαλαίων αξίας 3,800 εκατ. €.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Τρίτη 3/1/2017

Μία ιδιαίτερα θετική ημέρα ήταν η δεύτερη εργάσιμη του 2017 για τον Θεσμό των Α/Κ.

Το συνολικό Ενεργητικό της αγοράς σημείωσε υψηλή άνοδο κατά 0,66% και διαμορφώθηκε στα 6,470 δις €.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι για ακόμη μία πρώτη ημέρα καταγράφηκε άνοδος μεριδίων της τάξεως του 0,06%, που αντιστοιχεί σε εισροές κεφαλαίων αξίας 3,800 εκατ. €.

Υπενθυμίζουμε ότι να δούμε δύο συνεχόμενες ημέρες εισροών στη διάρκεια του β’ εξαμήνου του 2016 ήταν κάτι πολύ σπάνιο.

Οι 20 κατηγορίες των Α/Κ κινήθηκαν όλες ανεξαιρέτως με θετική απόδοση, ορισμένες μάλιστα με αρκετά υψηλή. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η μέση απόδοση της αγοράς των Α/Κ να κλείσει έντονα ανοδική κατά 0,66%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Σε μέσο θετικό πρόσημο ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 1,98%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 1,53% και τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 1,32%. Τα Α/Κ που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τα Ελληνικά δρώμενα επέτυχαν επίσης ιδιαίτερα θετική εξέλιξη μέσων καθαρών τιμών, γεγονός που βοήθησε σημαντικά στην ενισχυμένη κίνηση του Ενεργητικού.

Αναλυτικότερα τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας επέτυχαν μέση απόδοση 1,21% και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας 1,14%. Οι κατηγορίες των Α/Κ που δραστηριοποιούνται στα ομόλογα εξωτερικού είχαν επίσης, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, θετικά πρόσημα.

Στο θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών βοήθησαν τα μέγιστα τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με συμμετοχές μεριδίων αξίας 3,665 εκατ. €. και τα συγγενή Βραχ. Διάρκειας με 257 χιλ. €. Ικανοποιητικό γεγονός για το Θεσμό ότι οι περισσότερες κατηγορίες είχαν εισροές, έστω και μικρές. Στο αντίποδα σε εκροές ξεχώρισαν μόνον τα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με αξία εξαγορών 210 χιλ. €.

Μικρή κινητικότητα τόσο στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας όσο και στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας. Τα μεν πρώτα είχαν οριακές εισροές αξίας 59 χιλ. €, τα δε δεύτερα οριακές εκροές αξίας 29 χιλ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v