Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος 0,28% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τρίτη

Η μέση απόδοση της αγοράς είχε θετικό πρόσημο 0,16%, καθώς οι κατηγορίες στο σύνολό τους κινήθηκαν με άνοδο. Από τις 20 σε αριθμό κατηγορίες, οι 17 επέτυχαν κέρδη, οι 2 απώλειες και μία παρέμεινε αμετάβλητη.

  • του Κώστα Σιαμπράκου*

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την Τρίτη 27/3/2018

Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα μικρής ανοδικής κίνησης του Ενεργητικού κατά 0,28% επεφύλαξε η χθεσινή Τρίτη και διαμόρφωσε την αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων στα 6,624 δις €, σε μία προσπάθεια επαναπροσέγγισης της αξίας στις αρχές του έτους που κυμαινόταν περί των 6,657 δις € (σημερινές απώλειες -0,50%). Σε αντίθεση, τα μερίδια κινήθηκαν αρνητικά -0,03% και αντιστοιχούν σε αμελητέες εκροές αξίας, μόλις, 707 χιλ. €.

Η μέση απόδοση της αγοράς είχε θετικό πρόσημο 0,16%, καθώς οι κατηγορίες στο σύνολό τους κινήθηκαν με άνοδο. Από τις 20 σε αριθμό κατηγορίες, οι 17 επέτυχαν κέρδη, οι 2 απώλειες και μία παρέμεινε αμετάβλητη.

Την εντονότερη ενίσχυση καθαρών τιμών σημείωσαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,62%, τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,55%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,51% και τα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 0,40%.

Αντιθέτως, οι μόνες 2 κατηγορίες που έκλεισαν με μέσες απώλειες ήταν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -1,22% και τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -0,15%.

Παρότι η κινητικότητα των μεριδιούχων έλαβε χώρα στο σύνολο σχεδόν των κατηγοριών, η συναλλακτική αξία επέστρεψε στα χαμηλά επίπεδα των προηγούμενων ημερών. Η επενδυτική διάθεση χαρακτηρίζεται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ως αρνητική. Σε αξία ρευστοποιήσεων ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 766 χιλ. €, τα συγγενή Διαχείρισης Διαθεσίμων με 314 χιλ. € και τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 241 χιλ. €. Με εκροές 233 χιλ. € έκλεισαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας.

Στον αντίποδα, οι υψηλότερες εισροές έλαβαν χώρα στα Funds of Funds Μικτά με 1,077 εκατ. € (παρέμειναν «μία ανάσα» μακριά από το club των κατηγοριών με διψήφιο ποσοστό μεριδίου αγοράς 9,96% σε σχέση με το Ενεργητικό), στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 440 χιλ. € και στα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με 147 χιλ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Επεξεργασία στοιχείων: Κώστας Σιαμπράκος

*Ο Κώστας Σιαμπράκος είναι Σύμβουλος Αμοιβαίων Κεφαλαίων

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v