Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 0,1% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Δευτέρα

Ο ρυθμός μεριδίων ήταν πτωτικός -0,01% και αντιστοιχεί σε αμελητέας αξίας αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών, μόλις, 548 χιλ. €.

  • του Κώστα Σιαμπράκου

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την Δευτέρα 23/4/2018

Με νέα μικρή υποχώρηση του Ενεργητικού των Α/Κ ξεκίνησε η εβδομάδα, καθώς η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων μειώθηκε κατά -0,10% και διαμορφώθηκε στα 6,755 δις €. Παράλληλα, ο ρυθμός μεριδίων ήταν πτωτικός -0,01% και αντιστοιχεί σε αμελητέας αξίας αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών, μόλις, 548 χιλ. €.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης το πρόσημο έκλεισε οριακά θετικό 0,03%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Από τις 20 κατηγορίες, οι 13 επέτυχαν κέρδη, οι 6 ζημιές και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση ανοδική απόδοση ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών και τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή, με το ίδιο πρόσημο, 0,45%.

Ακολούθησαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,42% και τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 0,28%. Στον αντίποδα, τις εντονότερες μέσες απώλειες υπέστησαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -0,81%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -0,69% και το ένα Α/Κ που δραστηριοποιείται σε κρατικά ομόλογα Αναπτυσσομένων Χωρών με -0,21%.

Κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών και η συναλλακτική αξία ήταν ελαφρώς ενισχυμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Η επενδυτική διάθεση χαρακτηρίζεται ως μικτή. Ο μεγαλύτερος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,150 εκατ. €, στα συγγενή Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 539 χιλ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 159 χιλ. €.

Αντιθέτως, σε εισροές ξεχώρισαν τα Funds of Funds Μικτά με 807 χιλ. €, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 572 χιλ. € και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας, μαζί με τα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής διαβάθμισης με 209 χιλ. €, έκαστη.

Η άνοδος του Ενεργητικού σε σχέση με την έναρξη του έτους διαμορφώθηκε στο 1,47%. Ο ρυθμός μεριδίων έχει σταθεροποιηθεί περί του 1,61%, ενώ η αξία των εισροών ανέρχεται στα 64,253 εκατ. €.



ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Επεξεργασία στοιχείων: Κώστας Σιαμπράκος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v