Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος 0,48% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τρίτη

Ο ρυθμός των μεριδίων ήταν θετικός με 0,02% και αντιστοιχεί σε ικανοποιητικές εισροές της τάξεως των 3,848 εκατ. €.

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την Τρίτη 17/4/2018

Οι θετικές αποδόσεις και η ενίσχυση της κινητικότητας των μεριδιούχων – με επενδυτική, μάλιστα, διάθεση – οδήγησαν σε νέα ανοδική κίνηση το Ενεργητικό της αγοράς των Α/Κ. Αναλυτικότερα, η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων αυξήθηκε κατά 0,48% και διαμορφώθηκε στα 6,753 δις €. Παράλληλα, ο ρυθμός των μεριδίων ήταν θετικός με 0,02% και αντιστοιχεί σε ικανοποιητικές εισροές της τάξεως των 3,848 εκατ. €.

Από το σύνολο των 20 κατηγοριών, μόνον μία παρέμεινε με αμετάβλητη απόδοση, ενώ οι υπόλοιπες 19 κατέγραψαν κέρδη. Αποτέλεσμα ήταν το μέσο πρόσημο απόδοσης της αγοράς να καταγράψει άνοδο 0,49%. Πρωταθλητές μέσης θετικής απόδοσης ήταν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 1,98%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,77%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 1,13%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,91% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 0,88%.

Η σχετική βραχυπρόθεσμη ηρεμία των γεωπολιτικών εξελίξεων και των δηλώσεων περί εμπορικού πολέμου δείχνει να στρέφει την προσοχή των επενδυτών στην έναρξη των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων. Προφανώς αυτοί είναι οι παράγοντες που τόσο η κινητικότητα των μεριδιούχων, όσο και η συναλλακτική αξία της χθεσινής ημέρας, ήταν αυξημένη έναντι της προηγούμενης εβδομάδας. Ο μεγαλύτερος όγκος εισροών έλαβε χώρα στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 2,426 εκατ. €. Ακολούθησαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 717 χιλ. € (οι ημέρες που η εν λόγω κατηγορία καταγράφει εισροές στη φετινή χρονιά είναι μέχρι στιγμής «μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού»), τα Μικτά Α/Κ με 279 χιλ. € και τα Funds of Funds Μικτά με 265 χιλ. €. Στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας υπήρξαν μικρές συμμετοχές περί των 120 χιλ. €.

Οι εξαγορές μεριδίων που πραγματοποιήθηκαν ήταν πολύ χαμηλής αξίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι κατηγορίες που ξεχώρισαν σε αξία εκροών ήταν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 151 χιλ. € και τα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 117 χιλ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Επεξεργασία στοιχείων: Κώστας Σιαμπράκος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v