Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος 0,35% στα Αμοιβαία την Πέμπτη

Οι 20 κατηγορίες των Α/Κ έκλεισαν στο σύνολό τους με κέρδη. Πρωταγωνιστές μέσης ενίσχυσης καθαρών τιμών ήταν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσόμενων Αγορών με 2,70%.

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την Πέμπτη 12/4/2018

Τα «τιτιβίσματα» του Αμερικανού προέδρου αρχίζουν να γίνονται «γλαφυρά με έναν κωμικοτραγικό τρόπο». Είναι, όμως, δυστυχώς αυτά που καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό τις διεθνείς αγορές τις τελευταίες τουλάχιστον 50 ημέρες και αυξάνουν τη μεταβλητότητα στο μέγιστο. Η χθεσινή, σχεδόν, αναίρεση των προηγούμενων δηλώσεών του περί Συρίας, πρόσδωσε σημάδια ανακούφισης και οδήγησε σε ανοδική κίνηση τους διεθνείς δείκτες.

Η αντανάκλαση των παραπάνω στην αγορά των Α/Κ ήταν η ενίσχυση του Ενεργητικού κατά 0,35% και η διαμόρφωσή του στα 6,714 δις €. Παρότι ο ρυθμός μεριδίων ήταν έντονα πτωτικός -0,08%, δεν αντιστοιχεί σε αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών. Αντιθέτως, υπήρξαν οριακής αξίας συμμετοχές της τάξεως των 976 χιλ. €.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης το πρόσημο ήταν αισθητά ανοδικό 0,45%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Οι 20 κατηγορίες των Α/Κ έκλεισαν στο σύνολό τους με κέρδη. Πρωταγωνιστές μέσης ενίσχυσης καθαρών τιμών ήταν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 2,70%, αντιδρώντας στις υψηλές απώλειες των προηγούμενων ημερών. Ακολούθησαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 1,12%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 0,87%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,79% και τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,52%.

Η κινητικότητα των μεριδιούχων ήταν σχετικά περιορισμένη έναντι των προηγούμενων ημερών, η δε συναλλακτική αξία παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα. Η επενδυτική διάθεση χαρακτηρίζεται ως μικτή προς θετική. Ο μεγαλύτερος όγκος εισροών έλαβε χώρα στα Funds of Funds Μικτά με 1,587 εκατ. €, στα Funds of Funds Μετοχικά με 227 χιλ. € και στα Funds of Funds Ομολογιακά με 201 χιλ. €. Στον αντίποδα, σε εκροές ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 600 χιλ. €, τα συγγενή Βραχ. Διάρκειας με 343 χιλ. € και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 228 χιλ. €.

Οριακής αξίας εισροές στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 76 χιλ. €.

Οι 5 κατηγορίες με τα υψηλότερα μερίδια αγοράς διατήρησαν τη σειρά κατάταξής τους, με ποσοστά τα οποία διαμορφώθηκαν: Μικτά Α/Κ σε 20,43%, Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας σε 12,43%, Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων σε 12,12%, Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας σε 10,39% και Α/Κ Funds of Funds Μικτά σε 10,05%.

*ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

**Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Επεξεργασία στοιχείων: Κώστας Σιαμπράκος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v