ΠΡΟΣΩΠΑ

Ας το κάνουμε όπως οι Αρχαίοι!

Ας το κάνουμε όπως οι Αρχαίοι!

Η συγκέντρωση του πλούτου δεν βοηθά στην οικονομική ανάπτυξη και μεγεθύνει τη φτώχεια, ενώ παράλληλα δημιουργεί και πολιτικές παρενέργειες. Το μοντέλο της χορηγίας. Γράφει ο Δημήτρης Τζάνας.

Οσα πρέπει να ξέρετε για να επενδύσετε τώρα στα Αμοιβαία

Οσα πρέπει να ξέρετε για να επενδύσετε τώρα στα Αμοιβαία

Γιατί τα Αμοιβαία Κεφάλαια έχουν καταστεί αναπόσπαστο κομμάτι στα χαρτοφυλάκια εκατομμυρίων επενδυτών. Τα πλεονεκτήματα έναντι των παραδοσιακών επενδύσεων, η ιστορία τους και η εικόνα της αγοράς. Γράφει ο Ν. Φίλιππας.

Η κρίση και τα προμηνύματα μιας νέας πραγματικότητας

Η κρίση και τα προμηνύματα μιας νέας πραγματικότητας

Οι περισσότερες από τις οικονομικές κρίσεις που ταλάνισαν τη χώρα άλλαξαν και το πλαίσιο λειτουργίας της προς το θετικότερο και απελευθέρωσαν επιχειρηματικές δυνάμεις. Η τελευταία μάλλον δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Γράφει ο Θ. Λιζάρδος.

Πώς μπορεί η Ελλάδα να προσελκύσει «υπεύθυνες» επενδύσεις

Πώς μπορεί η Ελλάδα να προσελκύσει «υπεύθυνες» επενδύσεις

Η νέα παγκόσμια τάση των υπεύθυνων επενδύσεων και πώς θα πρέπει να κινηθούμε ως χώρα για να τις προσελκύσουμε. Τα πλεονεκτήματα έναντι των παραδοσιακών επενδύσεων και οι στρατηγικές. Γράφει ο Γ. Σαλαβόπουλος.

Τι κρύβει η πρόσφατη άνοδος στο Χρηματιστήριο

Τι κρύβει η πρόσφατη άνοδος στο Χρηματιστήριο

Τι προεξοφλεί σε αυτή τη φάση το ταμπλό του ΧΑ και πώς ποσοτικοποιούνται οι προσδοκίες των επενδυτών για τη συνέχεια. Οι δείκτες Ρ/Ε της αγοράς και οι διαφορετικές αναγνώσεις. Γράφει ο Μ. Σαμωνάς.

Πλοία-μαμούθ και συμμαχίες ανατρέπουν τα δεδομένα στη ναυτιλία

Η συγκέντρωση των «παικτών» στον κλάδο, τα πλοία-μαμούθ, η ψηφιοποίηση των διαδικασιών και ο κίνδυνος της αδράνειας. Τις ριζικές αλλαγές αναλύει το στέλεχος της KPMG Απόστολος Σίγουρας.

Τα μεγαλύτερα λάθη μου ως επενδυτής

Η σημασία της υπομονής της της ωρίμανσης μιας επένδυσης. Η αναζήτηση μικρών επιχειρήσεων και το πορτοφόλι. Γιατί δεν αρκεί το XA και πόσο κοστίζει η έλλειψη πειθαρχίας. Γράφει ο Γιάννης Κανταρτζής.

Κρυπτονομίσματα: Οι κίνδυνοι της επένδυσης και πώς να τους μειώσετε

Τι δείχνουν τα ιστορικά στοιχεία από τις τοποθετήσεις στην συγκεκριμένη αγορά. Ποια είναι τα τρία θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι επενδυτές. Οι βασικές αρχές για τους traders. Γράφει ο Θ. Παπαπολύζος.

Κύπρος: Ο κύκλος των χαμένων υπουργών-τραπεζιτών

Η υπόθεση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας ολοκληρώνει τον κύκλο ερευνών για τις «αμαρτίες» του κλάδου. Το πόρισμα που επιρρίπτει ευθύνες και οι αξιωματούχοι που… «κατέβηκαν από το τρένο».

Tα ομόλογα και τα μυστικά των δικαστικών αντιπαραθέσεων

Πώς προστατεύονται οι επενδυτές από αναδιαρθρώσεις χρεών. Οι διαφορές μεταξύ αγγλικού και αμερικανικού δικαίου. Τι ισχύει με τις ρήτρες εξασφάλισης των ομολογιούχων και την αρχή pari passu. Γράφει ο Χρ. Ραγκαβάς.

Οι προοπτικές του 2019 για χρηματιστήριο και αγορές

Πώς «βαθμολόγησε» ο ΣΕΔ τις εισηγμένες

Τι πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές το 2019

3K Investment: Αγοράζουμε μετοχές καλών ελληνικών εταιριών

CryptoSummit 2018: Oι τελευταίες εξελίξεις στο «zero billion business»

Τα ομόλογα και τα μυστικά της δευτερογενούς αγοράς

Προσδόκιμο ζωής και… μνημονιακές απώλειες

Kors: Η μετοχή και η λάμψη της προσιτής πολυτέλειας

Tα ομόλογα ως καθρέπτης αξιοπιστίας

Οι λύσεις για τις ακριβές τραπεζικές χρεώσεις στην Ελβετία

v