ΠΡΟΣΩΠΑ

Οι προοπτικές των πολύτιμων μετάλλων το 2017

Οι προοπτικές των πολύτιμων μετάλλων το 2017

Τι θα καθορίσουν την πορεία των τιμών σε χρυσό, ασήμι, πλατίνα και παλλάδιο το επόμενο έτος. Οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών και η πορεία του δολαρίου. Ο ρόλος των αναδυόμενων οικονομιών. Γράφει ο Π. Στεριώτης.

Φέγγος: Πώς θα ανακάμψει η ελληνική κεφαλαιαγορά

Φέγγος: Πώς θα ανακάμψει η ελληνική κεφαλαιαγορά

Ο πρόεδρος της Versal ΑΕΠΕΥ μιλά για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να τονωθεί η εγχώρια κεφαλαιαγορά. Θέτει ως «προτάγματα» τη μείωση της φορολογίας αλλά και τη χαλάρωση των ασφυκτικών ρυθμίσεων.

Οι 10 «ακραίες Προβλέψεις» της Saxo Bank για το 2017

Οι 10 «ακραίες Προβλέψεις» της Saxo Bank για το 2017

Θα είναι, άραγε, φέτος η χρονιά που η Κίνα θα ξεπεράσει τις προσδοκίες ανάπτυξης, το Brexit θα μετατραπεί σε Bremain, και οι ιταλικές τράπεζες θα αποτελέσουν την κατηγορία μετοχών με τις καλύτερες αποδόσεις;

Γιατί οι ευρωαγορές γύρισαν την πλάτη στα ρεκόρ

Γιατί οι ευρωαγορές γύρισαν την πλάτη στα ρεκόρ

Τι «αποκαλύπτουν» οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών. Πώς επηρεάζουν την ΕΕ οι πολιτικές «αναταράξεις» και το... δόγμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Γράφει ο Ν. Γεωργιάδης.

Γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να νικήσει η Κλίντον

Γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να νικήσει η Κλίντον

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Saxo Bank υποστηρίζει ότι ουσιαστικά τις εκλογές δεν τις κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ..., τις έχασε η Κλίντον. Όπως σημειώνει, οι πολιτικές Τραμπ δεν αποτελούν απάντηση, όμως μια δραστική αλλαγή ήταν απαραίτητη.

Η αυστηρή εποπτεία αλλάζει το χάρτη των επενδύσεων

Οι κανόνες που αποφάσισε να επιβάλει στις επενδύσεις συναλλάγματος και στα CFDs η ESMA θα προστατέψουν τα συμφέροντα των πελατών και επιπλέον θα γιγαντώσουν τόσο τις OTC, όσο και τις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Jakobsen: Η νίκη Τραμπ σπάει το κοινωνικό συμβόλαιο

Η εκλογή Τραμπ αποτελεί επίθεση στο υπάρχον κοινωνικό κατεστημένο και μια στροφή ενάντια στις πολιτικές εμπορίου και στην παγκοσμιοποίηση.

Πώς θα κινηθεί η Wall Street την επομένη της κάλπης

Ποια πορεία θα ακολουθήσει ο S&P στην περίπτωση νίκης της Κλίντον ή του Τραμπ, σύμφωνα με τον P. Garnry, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της Saxo Bank. Οι κλάδοι που αναμένεται να ωφεληθούν. Οι «προτάσεις» της Saxo για την προστασία των χαρτοφυλακίων.

Jakobsen: Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε από τις εκλογές στις ΗΠΑ

Το θέμα στις εκλογές των ΗΠΑ δεν είναι τόσο οι πολιτικές του Τραμπ και της Κλίντον, αλλά η ανάγκη για αλλαγή, τονίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Saxo Bank. Πώς θα επηρεαστεί η οικονομία, ανάλογα με τον νικητή της κάλπης.

Η άνοδος του δολαρίου βάζει προσωρινά φρένο στο πετρέλαιο

Η προσυπογραφή του Πούτιν στη συμφωνία ΟΠΕΚ εκτινάσσει το Brent σε υψηλό ενός έτους. Το ράλι θα μπορούσε να συνεχιστεί, αλλά ενδέχεται να λήξει με αυτογκόλ, αν επιστρέψουν στο παιχνίδι οι παραγωγοί από τις ΗΠΑ. Γράφει ο Ole Hansen.

Τώρα αρχίζει το παιχνίδι στις αγορές συναλλάγματος

Jakobsen (Saxo Bank): Φορέστε τα κράνη σας!

Τα καλά και τα... άσχημα νέα για τους επενδυτές

«Επενδυτικά καταφύγια» που προσφέρουν τα ασφαλιστικά προϊόντα

Γιατί δεν πείθουν πια οι κεντρικοί τραπεζίτες

Η αγορά εμφανίζει ολοένα και περισσότερες φούσκες

Saxo Bank: Γιατί παραμένουμε «ταύροι» στο χρυσό

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή CFD μετοχών

Κάν' το όπως ο όμιλος Τιτάν!

Paul Girault: Οι εμπειρίες ενός Γάλλου fund manager από το ΧΑ

v