Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει η νευρικότητα στις αγορές της Ασίας

Οριακές κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες. Σφίγγει ο κλοιός στη Μόσχα. Με νέες κυρώσεις απειλεί η Ευρώπη. Θετική η εικόνα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων. Κλειστό το Τόκιο λόγω αργίας.

Μικτά πρόσημα και περιορισμένες κινήσεις είναι η εικόνα από τα χρηματιστήρια της Ασίας. Από τη μία πλευρά υπάρχει έντονη νευρικότητα καθώς σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Μόσχα αναφορικά με την κατάρριψη του μοιραίου αεροσκάφους στο Ντονέτσκ, από την άλλη πλευρά τα τελευταία στοιχεία από το «μέτωπο» των εταιρικών αποτελεσμάτων παρέχουν στήριξη στους ασιατικούς δείκτες.

Έτσι, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,16% στις 23417 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με οριακή υποχώρηση 0,05% στις 2018 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με άνοδο 0,17% στις 5528 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,22% στις 2054 μονάδες και ο CSI 300 ενισχύεται κατά 0,11% στις 2166 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο είναι κλειστό λόγω αργίας.

Η καγκελάριος Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον απείλησαν τη Μόσχα με αυστηρότερες κυρώσεις, ενώ αύριο συνεδριάζει το συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ με βασικό θέμα στην ατζέντα τη Ρωσία. «Με τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ της Γηραιάς Ηπείρου και της Ρωσίας, οιαδήποτε αναταραχή με την επιβολή κυρώσεων θα οδηγήσει σε ρευστοποιήσεις κερδών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια» προειδοποιεί ο  Έβαν Λούκας της IG.

Οι κινήσεις στις αγορές συναλλάγματος και εμπορευμάτων πάντως, είναι περιορισμένες. Το ιαπωνικό νόμισμα καταγράφει οριακές κινήσεις στα 101,3 δολ., ενώ η τιμή πετρελαίου Brent υποχωρεί κατά 0,1% στα 107,15 δολ. ανά βαρέλι.

Στήριξη πάντως, παρέχει στις αγορές η καλή εικόνα για τα εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ. Η μετοχή της Google εκτινάχθηκε κατά 3,7% καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Από τις εταιρίες που περιλαμβάνονται στον S&P 500 και έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, το 77% έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v