Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορισμένες κινήσεις στις αγορές της Ασίας

Διστακτικές οι κινήσεις των επενδυτών στην Ασία παρά τις χθεσινές δεσμεύσεις Ντράγκι. Περιμένουν τώρα τα κρίσιμα μεγέθη για την ανεργία των ΗΠΑ που θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις της Fed. Σε νέο χαμηλό 7ετίας το γεν. Βουτιά 5% για τη Lenovo.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές. Η αισιοδοξία από τις χθεσινές δεσμεύσεις του Μάριο Ντράγκι περιορίζεται από την αγωνία για τις επόμενες κινήσεις της Fed. Στην αγορά συναλλάγματος ξεχωρίζει η συνεχιζόμενη ανοδική πορεία του δολαρίου που έφερε το ιαπωνικό νόμισμα στα 115,52 γεν που είναι νέο χαμηλό 7 ετών.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,52% στις 16.880 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,27% στις 23.585 μονάδες. Η αγορά του Χονγκ Κονγκ επηρεάστηκε κυρίως από την βουτιά του 5% που καταγράφει η μετοχή της Lonovo μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που δεν ικανοποίησε τους επενδυτές. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με άνοδο 0,18% στις 1939 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με κέρδη 0,78% στις 5522 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,36% στις 2417 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,21% στις 2500 μονάδες.

Η προσοχή στρέφεται στις ΗΠΑ και κυρίως στα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ. Εάν τα στοιχεία αποδειχθούν καλύτερα των εκτιμήσεων, τότε ενδέχεται η αντίδραση της αγοράς να είναι αρνητική καθώς θα δοθεί νέα τροφή στα σενάρια για εσπευσμένη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed. «Η αγορά τοποθετείται για πολύ καλά μεγέθη» εξηγεί ο Κρις Γουέστον, της IG Markets.

«Οι αποτιμήσεις είναι χαμηλές, αλλά ο κόσμος είναι διστακτικός καθώς μετά τις έντονες διακυμάνσεις των τελευταίων συνεδριάσεων» αναφέρει και ο Jun Yunoki της Nomura Securities, υπενθυμίζοντας την κίνηση-σοκ της Τράπεζας της Ιαπωνίας να επεκτείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v