Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό - Άνοδος 1,4% στο Τόκιο

Σε υψηλό μήνα τα χρηματιστήρια της Ασίας. Απροσδόκητα θετικά οικονομικά μεγέθη για την Ιαπωνία και σενάρια για νέα αναπτυξιακά μέτρα από το Πεκίνο. Τα σενάρια για τις σημερινές αποφάσεις της Fed και η εικόνα από τα εταιρικά μεγέθη.

Ανοδικά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση κινούνται οι ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζεται στα οικονομικά μεγέθη, αλλά και στις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,46% στις 15.553 μονάδες με κινητήριο δύναμη τα απροσδόκητα ισχυρά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας. Συγκεκριμένα καταγράφηκε αύξηση το Σεπτέμβριο κατά 2,7% σε μηνιαία βάση, ενώ οι αναλυτές περίμεναν 2,2%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,32% στις 23.830 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με κέρδη 1,84% στις 1961 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με οριακές απώλειες 0,05% στις 5431 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,51% στις 2373 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,43% στις 2451 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν χθες με κέρδη μεγαλύτερα του 1% και ο S&P 500 βρίσκεται πλέον σε απόσταση μικρότερη του 2% από το ιστορικό υψηλό.

Η Fed αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα  τον τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσής που εφάρμοσε κατά την τελευταία διετία στον απόηχο της χρηματοοικονομικής κρίσης. Αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ όμως, δηλώνουν ότι δεν θα γίνει γρήγορα το επόμενο βήμα της αύξησης επιτοκίων από τα μηδενικά επίπεδα που βρίσκονται τώρα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των εταιρικών αποτελεσμάτων, από τις 245 εταιρίες που περιλαμβάνονται στον S&P 500 και έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, το 73,5% ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters.

«Υπάρχουν προσδοκίες για περαιτέρω νομισματικά κίνητρα από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας» γράφει ο Millan Mulraine της TD Securities. Δημοσιεύματα του εγχώριου Τύπου αναφέρουν παράλληλα ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας προχώρησε σε ένεση 33 δισ. δολ. στην αγορά, ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα κάλεσε το Πεκίνο να αναθεωρήσει πτωτικά τον στόχο ανάπτυξης στο 7% (από 7,5%) και να υιοθετήσει νέα μέτρα ώθησης της ανάπτυξης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v