Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά η Ασία με μίνι ράλι 4% στη Σαγκάη

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό . Άλμα 4,7% στην κινεζική αγορά που ανακάμπτει μετά τη "βουτιά" της Δευτέρας. Το βλέμμα στραμμένο στην ΕΚΤ. Ξεχωρίζει το Τόκιο με ήπιες πιέσεις. Άνοδος 0,8% στο γεν καθώς απογοήτευσε η Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Ευρεία άνοδο καταγράφουν οι χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας με πρωτοπόρο την αγορά της Σαγκάης που καταγράφεται μίνι ράλι μετά την κάθετη πτώση της Δευτέρας. Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία συνεδριάζει αύριο με υψηλές προσδοκίες για ανακοίνωση προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης το οποίο η UBS τοποθετεί στο 1 δις. ευρώ.  

Συγκεκριμένα, στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite καταγράφει άλμα 4,74% στις 3323 μονάδες και ο CSI 300 4,5% στις 3548 μονάδες. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, οι εν λόγω δείκτες βούλιαξαν περισσότερο από 7% καθώς η κινεζική επιτροπή κεφαλαιαγοράς απαγόρευσε στις τρεις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές της χώρας το άνοιγμα νέων λογαριασμών margin.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,54% στις 24.320 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με άνοδο 0,15% στις 1921 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με κέρδη 1,52% στις 5367 μονάδες.

Στο Τόκιο όμως, η εικόνα είναι διαφορετική, με το δείκτη Nikkei να κλείνει χαμηλότερα κατά 0,49% στις 17.280 μονάδες. Αιτία ήταν η Τράπεζα της Ιαπωνίας η οποία, διαψεύδοντας τις προβλέψεις, ολοκλήρωσε τη σημερινή της συνεδρίαση χωρίς να προχωρήσει σε κάποια κίνηση χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, μετά τις αιφνιδιαστικές αποφάσεις της Ελβετίας την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ προεξοφλείται ότι αύριο θα ανακοινωθεί από την ΕΚΤ πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων. Έτσι το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,8% στα 117,84 γεν έναντι του δολαρίου, επηρεάζοντας αρνητικά τις μετοχές των εξαγωγικών εταιριών.

«Δεδομένου ότι έχουμε αύριο την ΕΚΤ και πως οι προσδοκίες από εκεί είναι υψηλές και μετά την SNB, υπήρξαν εκτιμήσεις ότι θα βλέπαμε κάποια δράση και στην Ιαπωνία» εξήγησε ο Mitul Kotecha, της Barclays και συμπλήρωσε: «Τώρα όμως, έγινε κατανοητό ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας δεν θα ακολουθήσει»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v