Ανοδικές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Διστακτικά βήματα ανόδου για τους περισσότερους δείκτες με το βλέμμα στην Ουκρανία και το Eurogroup.Μίνι ράλι στις μεταλλευτικές καθώς ανακάμπτουν οι τιμές των εμπορευμάτων.

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στις ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές μετά τη συμφωνία στο Μινσκ για την Ουκρανία και ενώ οι αγορές αναμένουν το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,91% στις 24.644 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε υψηλότερα κατά 0,82% στις 1957 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με άλμα 2,24% τις 5835 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,98% στις 3204 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,78% στις 3469 μονάδες.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο, όπου χθες ο δείκτης Nikkei έκλεισε σε υψηλό 7 ετών με ισχυρή άνοδο 1,85%, σήμερα καταγράφονται σταθεροποιητικές τάσεις. Ο Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,37% στις 17.913 μονάδες.

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηγετών Γαλλίας, Γερμανίας, Ουκρανίας και Ρωσίας, ανακοινώθηκε χθες συμφωνία εκεχειρίας για την ανατολική Ουκρανία η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Οι αγορές ωστόσο, αντιδρούν διστακτικά, σημειώνοντας ότι είναι η δεύτερη συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ των δύο πλευρών. Εν τω μεταξύ, σε ότι αφορά τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, μπορεί να υπάρχει ένα κλίμα μεγαλύτερης αισιοδοξίας, αλλά ακόμη και ο αρμόδιος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε σήμερα πως το Eurogroup της Δευτέρας θα είναι «δύσκολο και αποφασιστικό¨

Εν μέσω αυτού του κλίματος, η τιμή του χρυσού ανεβαίνει κατά 0,3% στα 1,221,98 δολ. η ουγκιά με αποτέλεσμα να καταγράφεται ράλι στις μετοχές των μεταλλευτικών εταιρειών της Αυστραλίας. Η μετοχή της Beadell Resources καταγράφει άλμα 7%, της Evolution Mining ενισχύεται κατά 3,7% και τα ης Regis Resources κατά 3,4%. Ανοδικά κινείται και η τιμή του πετρελαίου με το Brent να ξεπερνά τα 60 δολ. το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v