Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο υψηλό 15 ετών για την ιαπωνική αγορά

Επιμένουν ανοδικά οι αγορές της Ασίας. Δραστική αλλαγή επενδυτικής στρατηγικής από το ασφαλιστικό ταμείο του Δημοσίου στην Ιαπωνία, με στροφή στις εγχώριες μετοχές. Ισχυρή άνοδος για τις τραπεζικές μετοχές στην Κίνα.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας πλησιάζοντας σε υψηλό 5 μηνών, ενώ το δολάριο σταθεροποιείται μετά τις νέες δηλώσει της Τζάνετ Γέλεν που υποδεικνύουν πως η Fed δεν βιάζεται να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,08% και πλέον βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο 15 ετών, καθώς έγινε γνωστό πως το ασφαλιστικό ταμείο του δημοσίου τομέα θα αυξήσει τις τοποθετήσεις του σε εγχώριες μετοχές. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι θα αλλάξει τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου του ώστε οι εγχώριες μετοχές να αντιστοιχούν στο 25% των συνολικών κεφαλαίων έναντι 8% μέχρι πρότινος.

«Αυτή η δραστική αλλαγή επενδυτικής στρατηγικής, η οποία ανακοινώθηκε επισήμως, δημιούργησε ενθουσιασμό στην αγορά» δήλωσε ο Σιγκεμίτσου Τσουρούτα, της SMBC Friend Securities. «Συνολικά, στις διεθνείς αγορές φαίνεται πως επικρατεί διάθεση ανάληψης ρίσκου. Οι αποτιμήσεις δεν είναι τόσο ακριβές, εκτός από τις αμερικανικές αγορές» δήλωσε και ο Χιροκάζου Καμπέγια της Daiwa Securities.

Ο δείκτης FTSE All World, μετά από 11 διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, βρέθηκε χθες σε νέο ρεκόρ, αγγίζοντας τις 285,94 μονάδες.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,39% στις 24.875 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με άνοδο 0,13% στις 1993 μονάδες. Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 2,17% στις 3299 μονάδες και ο CSΙ 300 κατά 2,52% στις 3566 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην κινεζική αγορά βρέθηκε ο χρηματοοικονομικός κλάδος. Οι μετοχές ασφαλιστικών και τραπεζών κατέγραψαν ευρεία άνοδο «καθώς δεν είχαν ακολουθήσει το πρόσφατο ράλι της αγοράς» εξηγεί ο Χου Γινγκμίν, της AJ Securities και συμπληρώνει: «Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι μία τεχνική ανάκαμψη». Η Bank of China ενισχύεται κατά 2,2%, η China State Con κατά 8,7% και η Agri Bank of China κατά 2,1%.  

Διορθωτικές κινήσεις επικράτησαν μόνο στην Αυστραλία, όπου ο δείκτης ASX – ο οποίος χθες βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο 6 ετών - έκλεισε σήμερα με υποχώρηση 0,52% στις 5877 μονάδες. Τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της Αυστραλίας έδειξαν μείωση των κεφαλαιουχικών επενδύσεων κατά 2,2%το τελευταίο τρίμηνο του 2014, που προβλημάτισε τους επενδυτές (περίμεναν υποχώρηση κατά 1,6%) 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v