Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο υψηλό 15ετίας το Τόκιο - Άνοδος 0,74% για Nikkei

Θετικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες. Συγκρατημένη αισιοδοξία με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφεται στην Ελλάδα αλλά και στη Fed. Κλειστές οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα

Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας, αν και τα χρηματιστήρια στην ηπειρωτική Κίνα παραμένουν κλειστά για τον εορτασμό του Νέου έτους. Παράλληλα, οι επενδυτές δεν προβαίνουν σε μεγάλες κινήσεις περιμένοντας δύο βασικές εξελίξεις: Αφενός την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών, αφετέρου την ομιλία της Τζάνετ Γέλεν όπου η επικεφαλής της Fed ενδεχομένως να δώσει κάποιες ενδείξεις αναφορικά με την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η νομισματική πολιτική των ΗΠΑ βραχυπρόθεσμα.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,74% στις 18.603 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,38% στις 24.741 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε υψηλότερα κατά 0,39% στις 1976 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με άνοδο 0,3% στις 5890 μονάδες.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της HSBC, η οποία στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ υποχωρεί κατά 3,9% καθώς ανακοίνωσε μείωση στα προ φόρων κέρδη κατά 17% κυρίως λόγω του κόστους που δημιουργήθηκε από τους διακανονισμούς με τις ρυθμιστικές αρχές.

Η επικεφαλής της Fed ξεκινά τη διήμερη κατάθεσή της στο Κογκρέσο, με τους αναλυτές και τους επενδυτές να αναζητούν σε κάθε της λέξη μηνύματα για το πότε θα προχωρήσει ηFed στην πρώτη αύξηση επιτοκίων μετά την χρηματοοικονομική κρίση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v