Συγκρατημένη αισιοδοξία στις ασιατικές αγορές

Ανοδικές τάσεις στα χρηματιστήρια της Ασίας. Θετική αντίδραση στα σενάρια για αίτημα παράτασης από την Ελλάδα, διαπιστώνουν τα ξένα ΜΜΕ. Κλειστές οι αγορές σε Κίνα, Ταϊβάν και Βιετνάμ.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ασίας «καθώς υπάρχουν φήμες ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα ζητήσει παράταση την Τετάρτη» όπως σχολιάζουν οι Financial Times. «Οι ασιατικές αγορές πλησιάζουν σε υψηλό 5 μηνών λόγω της αισιοδοξίας για την Ελλάδα» γράφει και το πρακτορείο Bloomberg.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,18% στις 18.199 μονάδες. Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε αμετάβλητη την επεκτατική της νομισματική πολιτική αν και προχώρησε σε αναβάθμιση των προβλέψεώντης για την πορεία της οικονομίας, υπογραμμίζοντας την πρόοδο που καταγράφεται σε βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,19% στις 24.832 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε υψηλότερα κατά 0,16% στις 1961 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με κέρδη 0,95% στις 5877 μονάδες.

Οι αγορές σε Κίνα, Ταϊβάν και Βιετνάμ είναι κλειστές για τον εορτασμό του Νέου Έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v