Οριακές κινήσεις στις αγορές της Ασίας

Διχασμένοι οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ασίας. Νευρικότητα για τις εξελίξεις στην Ευρώπη μετά το αδιέξοδο στο Eurogroup. Προσδοκία για νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στην Κίνα μετά τα τελευταία στοιχεία.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ασιατικές αγορές μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και τα νέα οικονομικά δεδομένα για την κινεζική οικονομία.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με υποχώρηση 0,1% στις 17.897 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,17% στις 24.766 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με άνοδο 0,16% στις 1961 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 0,47% στις 5822 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,78% στις 3247 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,65% στις 3522 μονάδες.

Οι κινεζικοί δείκτες βρήκαν  στήριξη στα νέα μεγέθη που ανακοινώθηκαν για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη και τα οποία δημιουργούν νέα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής. Η στατιστική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε υποχώρηση στις τιμές των ακινήτων κατά 5,1% σε ετήσια βάση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υποχώρηση από το 2011 και ενδεχομένως να αναγκάσει τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας σε νέα μέτρα χαλάρωσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v