Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατά τα υψηλά 15ετίας το ιαπωνικό χρηματιστήριο

Το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας ολοκληρώνει την πέμπτη εβδομάδα ανόδου και ο Nikkei βρίσκεται πλέον στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2000. Κλειστές οι αγορές σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Μαλαισία, Βιετνάμ, Νότιο Κορέα, Σιγκαπούρη και Ταϊβάν.

Σε ανοδική τροχιά συνεχίζει το χρηματιστήριο του Τόκιο αν και οι επενδυτές διστάζουν να προχωρήσουν σε μεγάλες κινήσεις, ενόψει του αποφασιστικού Eurogroup για την Ελλάδα αλλά και την ευρωζώνη. Παράλληλα, οι αγορές σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Μαλαισία, Βιετνάμ, Νότιο Κορέα, Σιγκαπούρη και Ταϊβάν είναι κλειστές για τον εορτασμό του Νέου Έτους.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,37% στις 18.332 μονάδες σε νέο υψηλό 15 ετών.  Το χρηματιστήριο του Τόκιο ολοκληρώνει έτσι την πέμπτη εβδομάδα ανόδου, ενώ ο δείκτης Topix καταγράφει για το 2015 άνοδο 7,1% ξεπερνώντας σε απόδοση τα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ, της Σαγκάης αλλά και της Αυστραλίας. Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, ο Ακίρα Αμάρι, εκτίμησε πως η αγορά οδηγείται ανοδικά από ξένους επενδυτές, τονίζοντας ότι η Ιαπωνία ήδη καταγράφει τα πρώτα βήματα ανάκαμψης.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης ΑSX έκλεισε με απώλειες 0,41% στις 5845 μονάδες καθώς ο ενεργειακός κλάδος βρίσκεται στο στόχαστρο ακολουθώντας κατά πόδας την πτωτική πορεία που καταγράφει η τιμή του πετρελαίου.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v