Στο "πράσινο" οι ασιατικές αγορές

Οι κινήσεις των ασιατικών κεντρικών τραπεζών για χαλάρωση της νομισματικής τους πολιτικής δίνουν ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια. Στο 1,75% μείωσε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της Κορέας.

Η απόφαση-έκπληξη της κεντρικής τράπεζας της Νότιας Κορέας να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μ.β. στο ιστορικό χαμηλό του 1,75%, έδωσε στήριξη στα ασιατικά χρηματιστήρια, την ώρα που το ευρώ υποχωρούσε σε νέο χαμηλό 12ετίας λόγω της έναρξης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε μήνες που η Τράπεζα της Κορέας μειώνει τα επιτόκια, ακολουθώντας στα βήματα των κεντρικών τραπεζών της Ταϊλάνδης, της Ινδίας, της Κίνας, της Σιγκαπούρης, της Αυστραλίας και της Ινδονησίας, ου όλες τους προχώρησαν το τελευταίο διάστημα σε χαλάρωση της νομισματικής τους πολιτικής.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,7%, ενώ με κέρδη 1,43% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 18.991,1 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,91% ο δείκτης ASX στις 5.815,9 μονάδες, κατά 0,31% ο δείκτης Hang Seng στις 23.792 μονάδες, κατά 1,93% ο κινεζικός CSI στις 3.592 μονάδες και κατά 1,77% ο Shanghai Composite στις 3.349 μονάδες.

Ο δείκτης Kospi της Κορέας, αντιθέτως, υποχώρησε μετά το αρχικό του ράλι, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν πως δεν θα υπάρξει άλλη μείωση επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v