Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό - Άνοδος 1,4% στο Τόκιο

Οι επενδυτές στην Ασία αγνοούν τα αδύναμα μεγέθη για την αμερικανική οικονομία. Κλείνουν τις θέσεις short ενόψει των αργιών του Καθολικού Πάσχα. Σενάρια για νέα μείωση επιτοκίων στην Αυστραλία. Διορθωτικές κινήσεις στο δολάριο.

Ανοδικά κινούνται οι χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας με τους επενδυτές να αγνοούν τα αδύναμα μεγέθη που ανακοινώθηκαν χθες για την αμερικανική οικονομία.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο, μετά τις έντονες πιέσεις των προηγούμενων συνεδριάσεων, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,46% στις 19.312 μονάδες. «Τα hedge funds κλείνουν θέσεις short καθώς ο Nikkei υποχώρησε σημαντικά αυτή την εβδομάδα» εξηγεί ο Νοριχίρο Φουτζίτο της Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities. Στις ΗΠΑ οι περισσότερες αγορές θα είναι κλειστές την Παρασκευή λόγω του Καθολικού Πάσχα, όπως και αρκετές ευρωπαϊκές αγορές, ενώ θα ξανανοίξουν την Τρίτη.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,46% στις 25.199 μονάδες και ο κορεατικός Kospi έκλεισε με οριακή άνοδο 0,03% στις 2029 μονάδες. Στην κινεζική αγορά, που κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις κατέγραψε ευρεία άνοδο, επικράτησαν διορθωτικές κινήσεις. Ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,33% στις 5869 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,77% στις 4092 μονάδες.

Ο αυστραλιανός ASX έκλεισε με άνοδο 0,63% στις 5869 μονάδες καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες για νέα μείωση επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της χώρας στη συνεδρίαση της Τρίτης. Κι αυτό γιατί ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε το Μάρτιο στο 1,5%, επίπεδο που «επιτρέπει» χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Στη Wall Street, ασκήθηκαν πιέσεις, από τα οικονομικά μεγέθη με τον Dow Jones να κλείνει με πτώση 0,44%. Τα στοιχεία για την αγορά απασχόλησης δεν ικανοποίησαν. Το Μάρτιο δημιουργήθηκαν 189.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ περίμεναν 225.000. Πρόκειται για την πιο αδύναμη απόδοση στην αμερικανική αγορά απασχόλησης από τον Ιανουάριο του 2014. Επίσης ανακοινώθηκε ότι η ανάπτυξη του μεταποιητικού κλάδου επιβραδύνθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν δύο ετών. Συγκεκριμένα, ο δείκτης ISM υποχώρησε για πέμπτο συνεχή μήνα, στο 51,5.

Το δολάριο κινήθηκε πτωτικά μετά τις ανακοινώσεις. «Με βραδύτερη ανάπτυξη στις ΗΠΑ και χαμηλότερο πληθωρισμό, η Fed έχει επιχειρήματα για να καθυστερήσει τις αυξήσεις επιτοκίων» εξηγούν οι αναλυτές της Barclays. Έτσι το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,1% στα 119,62 γεν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v