Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο υψηλό 7ετίας το χρηματιστήριο της Σαγκάης

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στην Ασία με την εξαίρεση της Ιαπωνίας. Πακέτο αναπτυξιακών μέτρων ανακοίνωσε το Πεκίνο που περιλαμβάνει και μείωση φορολογίας.

Θετικό πρόσημο κατέγραψαν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ασίας καθώς οι προσδοκίες των επενδυτών για νέα αναπτυξιακά μέτρα από το Πεκίνο επαληθεύτηκαν.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,46% στις 24.969 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με άνοδο 0,54% στις 2041 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX υψηλότερα κατά 0,78% στις 5861 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,37% στις 3800 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,43% στις 4105 μονάδες.

Η Κίνα ανακοίνωσε μέτρα για την ώθηση της οικονομίας μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται μείωση της φορολογίας ακινήτων και χαλάρωση των κανόνων για τα στεγαστικά δάνεια. «Οι φορολογικές ελαφρύνσεις και η μείωση των προκαταβολών για την αγορά δεύτερης κατοικίας σε συνδυασμό με τις περαιτέρω μειώσεις που αναμένονται στο λόγο υποχρεωτικών τραπεζικών αποθεμάτων είναι μεσοπρόθεσμα θετικός παράγοντας για την παγκόσμια ανάπτυξη» εξηγεί o Evan Lucask της IG

Ανοδικά κινήθηκαν επίσης τα χρηματιστήρια σε Μαλαισία και Ινδονησία.

Εξαίρεση ήταν το χρηματιστήριο του Τόκιο όπου ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,05% στις 19.206 μονάδες.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,4% στα 1,0788 δολ. ενώ χθες κατέγραψε πτώση 0,5%, κυρίως λόγω της νευρικότητας για το ελληνικό ζήτημα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v