Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό: Σε υψηλό 15 ετών το Τόκιο

Ευρεία άνοδο στις αγορές της Ασίας με το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες. Υψηλό 15 ετών στο Τόκιο και 7ετίας στη Σαγκάη. Άλμα 2,8% στο Χονγκ Κονγκ και ράλι 34% για την China CNR.

Σε ανοδική τροχιά συνεχίζουν οι χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας, με το Τόκιο να αγγίζει νέο υψηλό 15 ετών έχοντας στήριξη από τις νέες αποφάσεις της ΒoJ, ενώ το Χονγκ Κονγκ πρωτοστατεί με μίνι ράλι.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,76% στις 19.789 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ, που άνοιξε σήμερα μετά τις διακοπές του Καθολικού Πάσχα, ο δείκτης Hang Seng καταγράφει ισχυρή άνοδο 2,8% στις 25.984 μονάδες. Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ξεχωρίζει η μετοχή της εταιρείας κατασκευής σιδηροδρόμων China CNR, η οποία καταγράφει άλμα 34% καθώς οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν τη συγχώνευσή της με την ανταγωνιστική και κρατική CSR Corp.

Ο κορεατικός Kospi έκλεισε υψηλότερα κατά 0,6% στις 2059 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με άνοδο 0,45% στις 5919 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, βρίσκεται πλέον στο υψηλότερο επίπεδο 7 ετών με το Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,8% στις 3993 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,83% στις 4295 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας ολοκλήρωσε τη διήμερη συνεδρίαση της χωρίς να λάβει νέα μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής. Χθες η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μείωση επιτοκίων τον επόμενο μήνα, ενώ ενισχύονται τα σενάρια για νέα μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής και στην Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v