Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό - Άνοδος 0,63% στο Τόκιο

Θετικό πρόσημο για τους περισσότερα χρηματιστήρια της Ασίας. Κλειστές οι αγορές σε Αυστραλία, Χονγκ Κονγκ, Νέα Ζηλανδία, Ινδονησία και Ινδία. Βουτιά για το πετρέλαιο φέρνει η συμφωνία με το Ιράν.

Ανοδικά κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ασίας σε μία συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών καθώς πολλές αγορές είναι κλειστές λόγω της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών. Το βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης πάντως, είναι η βουτιά που καταγράφεται στην τιμή του μαύρου χρυσού μετά τη συμφωνία που πέτυχαν οι 5+1 δυνάμεις με το Ιράν.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,63% στις 19.435 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με κέρδη 0,81% στις 2045 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,56% στις 4147 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,49% στις 3844 μονάδες.

Τα χρηματιστήρια σε Αυστραλία, Χονγκ Κονγκ, Νέα Ζηλανδία, Ινδονησία και Ινδία

Η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί κατά 3,8% στα 54,95 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση 1,9% στα 49,14 δολ. ανά βαρέλι. Το Ιράν είναι ένα από τα μεγαλύτερα πετρελαιοπαραγωγά κράτη και η χαλάρωση των κυρώσεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της προσφοράς μαύρου χρυσού.  

Πέραν των εξελίξεων στην αγορά πετρελαίου, οι επενδυτές αναμένουν και κρίσιμα στοιχεία σήμερα για την αμερικανική οικονομία. Συγκεκριμένα, ανακοινώνεται το επίπεδο της ανεργίας για τις ΗΠΑ που ενδεχομένως να επηρεάσει τα σχέδια της Fed για αυξήσεις επιτοκίων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v